Summa sidvisningar

torsdag 14 februari 2013

Pissväder

Urk, vilken jobbig vecka det varit!! Första och största anledningen till detta stavas s-n-ö. I måndags och tisdags snöade det oavbrutet, och igår vände temperaturen till plusgrader och det kom snöblandat regn. Nu är det ett par plusgrader, så snön har packats ihop rejält; alltid något. En konsekvens är att mina transporter till fots och cykel varit helvetiska, för i det här avträdeshålet jag bor i skiter man i snöröjning. Förutom på de större bilvägarna, förståss.

Ingen träning måndag-tisdag således, men igår gjorde vi ett litet pass ändå. Vi tittade lite närmare på fotgåendet (speciellt tempoväxlingar), sättandet, inkallning och fjärrdirigeringen.
Messi var helt tyst i fotgåendet- utom första backasteget... Han var lite plogande i positionen för dagen, något vi jobbade med särskilt i framförandet till sättandet, som annars var jättebra. Fina högersvängar och vändningar. Han missade ställandet i inkallningen; mycket förvånande!! Hade bytt belöningsplaceringen så att han sprang rakt mot den, kanske det kan förklara missen. Reprisen fungerade bra. Fin fjärr!
Tino hade ett ok fotgående, lite ljudlig innan vi kommit igång ordentligt. Mkt bra sättande utan tasstramp. Inkallningen helt ok med den svåra belöningsplaceringen. Fick till bra fjärrskiften med godis framför honom.

Idag har det varit uppehållsväder, så vi packade väskan för ett lydnadspass på kyrkans parkering; nogsamt plogad, minsann. Inriktningen var platsmomenten, inkallning, rutan, metallapporten och fjärrdirigeringen. Rutan var klurigt placerad. På första skicket fick de springa i en plogad korridor ut på en gångbana, konerna syntes knappt från startpunkten. På nästa skick var rutan placerad på en dåligt upplyst del av parkeringen, så de fick skärpa blicken ordentligt. Platsmomenten gick problemfritt. Messi började inte direkt lysande med att sno till sig externbelöningen innan den knappt lämnat min hand, så han åkte på en utvisning per omedelbart...
Tino fick så börja med en kedja med inkallning, rutan och metallapporten. Han missade lite i rutans inkallning, annars bara bra. Nästa rutskick gick också bra, och han låg stabilt. Övrigt fungerade bra. Kruxade en del med fjärren, men den kändes ändå rätt skaplig. Han gör inledningsvis kalasbra skiften med en godis framför sig, men repetitionerna blir sämre. Nu funkar det alltså bäst med en omgång skiften med godis framför, sedan godis bakom...! 
Messi gjorde sin kedja på ett bra sätt, men var något tryckt av den inledande dåliga stämningen, och missade lite i rutans detaljer. Men resten var riktigt bra, och det känns som att vi gjorde bra framsteg i fjärren. Måste dock börja jobba med belöningsplaceringen i fjärren, så att han blir van med att den är längre bort.  

Åh, vad skönt att det är fredag imorgon!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar