Summa sidvisningar

söndag 24 februari 2013

Solen gör comeback

Idag har det varit soligt- hela dagen!!! Det har varit ihållande molnigt i över två veckor, så en solig söndag var mycket välkommet. Sjöisen var nästan utsåld av flanörer, och folk satt överallt med nosen vänd mot solljuset. Skönt som bara den.

Igår ägnade vi oss åt dummyapportering. Började med ett sök på fem dummies i skogsbacken, gick på en stig i mitten och kastade ut apporterna. Därefter dirigeringsövningar där utgångspositionen var klockan 6. Jag kastade en dummy kl 12 (avstånd ca 30 meter), och en vardera kl 3 och kl 9 ett kort stycke från linjen. Utifrån det upplägget blev det skick rakt fram, stopp, höger, vänstrer och "ut". På slutet fick Tino ett närsök, medans Messi fick repetera.
Tino jobbade fint på söket, var lite vid någon gång, men använde djupet bra. Han bytte dummy en gång på närsöket (skräp!!), men tog alla dirigeringar mycket bra. Ljudnivån var som vanligt....hög.
Messi tog stoppsignalerna utmärkt, men började sedan överarbeta, delvis han stannade i förtid. Efter några repetitioner gick det bra igen. Han gick åt fel håll en gång, men när jag var tydligare gick det bra. Han avslutade med att göra alla rätt den sista omgången, vilket kändes skönt så att jag fick bekräftelse på att det inte var alltför svårt. Han ljudade en gång inför en uppställning, så nu skall nästa pass bli en avdramatiserande övning.
Avslutade med en fast-i-kast-övning som gick jättebra för båda.

Imorse kom vi lite på kant, Messi och jag... Han skällde på en harmlös småhund vid en passage, och jag blev så arg på honom, trodde vi var förbi det stadiet. Nåväl, vi blev sams lagom till dagens långprommenad och träning. Dagens pass bestod av platsmomenten, fotgående, sättande under gång, inkallning och fjärrdirigering. Platssittningen gick bara bra, men när jag kom fram från gömslet såg jag att Messi slickade på vänster framben. En koll avslöjade ett skrapsår, så det var väl förklaringen, borde ha uppmärksammat det tidigare.
Tino bjöd på ett tyst fotgående även i backstegen; han kan alltså... I fjärren fokuserade vi på hans svårare skiften sitt-stå, och de var helt ok på upp till 7 meters håll. Övriga moment gick bara bra enskilt. I kedjan med dagens samtliga moment missade han tyvärr i ställandet i inkallningen, annars fina utföranden.
Messi pep en gång i uppvärmningen inför, men sedan var han helt tyst genom träningen. Lagom laddad i fotgåendet, hade en hjälpgodis inför backstegen, fungerade bra. Vågade mig på att testa fjärren i sin helhet på 7 meter, gick oväntat bra! Gjorde annars mest delar i fjärren, utan större missar. I kedjan nollade han tyvärr sättande under gång, övrigt var bara bra (utelämnade dock backstegen). Han är i alla fall inte alls besvärad av att fortsätta jobba utan belöning, han vet att det ligger köttbullebitar och väntar där bakom hörnet.

Såg ni vilken fin skiddag det var idag för svenska landslaget i längd-VM? Det blev två silvermedaljer, det var maximal utdelning efter dagens förutsättningar, de gjorde allt rätt, men någon annan var snäppet bättre. Och inte en endaste norsk människa i sikte på någon prispall...! En dag att minnas! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar