Summa sidvisningar

söndag 3 februari 2013

Vi bygger vidare

Nu tar vi tag i februari; ett snäpp närmare våren! Men isen ligger tjock och glänsande blank på sjön, idag var det knökfullt där, det var ju en solig söndag... Vädret har annars varit rätt gynnsamt de gångna dagarna med bara någon enstaka minusgrad och uppehåll, så vi har kunnat tränat en hel del.

I torsdags blev det ett lydnadspass med metallapporten och vittringsapporteringen. Upplägget var 1) metallapportering och vittring med två godisbitar  2) detaljer med metallen  3) metallen och vittringen utan godis  4) bara Messi; detaljer i metallapporten  5) båda momenten tävlingsmässigt. 
Tino gjorde allt riktigt bra med fina sökarbeten på vittringen. Messi bjöd på något snabbt upptag med metallen när vi tränade på detaljerna, annars såg det ut som tidigare. Vittringen var jättebra med fina avsökningar. Han blev lite förvånad när han skulle göra vittringen också innan belöningen, men redan på försök två behöll han sitt fokus.

Igår gick vi iväg till skogsdungen bortom gärdet för dummyapportering. Det ligger i norrläge så där var det snö med hård skare, men för övrigt är det mest is. Övningarna för dagen var  1) 4-dummy-sök  2) dubbelmarkeringar  3) 4-dummy-sök  4) klockanövningar  5) närsök.
Tino var tidvis ljudlig, men var annars i bra form. Snabba korrekta inleveranser även på söket, inga problem med vändningarna. Lyssnade bra på visselsignalerna, även om vi fick justera linjen vid något tillfälle.
Messi gjorde det mesta på ett riktigt bra sätt, undantaget en viss lekfullhet under inleveranserna. De var dock bättre än på förra träningen, men måste förbättras ytterligare. Lite sämre reaktion på visselsignalerna än under detaljträningen, men han tog mina handtecken på ett bra sätt.  

Idag blev det en långprommenad på gång- och cykelvägar med ett lydnadspass som avslutning. Det gick utmärkt att gå i  gympadojjerna, väldigt skönt. Det började lite tråkigt då vi fick gå bakom ett sällskap med några småhundar, som mina grabbar hade svårt att släppa fokuset på. Det var både upprepade ljud och koppeldrag, så jag fick ett smärre utbrott tillslut. Sen gick det bättre, och resten av prommenaden var vi överens. Lydnadsövningarna för dagen bestod av fotgående, sättande under gång, inkallning och fjärrdirigeringen.
Tino gjorde ett bra fotgående, ett ljud i backstegen. Sättandet gick bara bra, och han höll blicken frammåt på alla försök. Första inkallningen gjorde han ett underkänt ställande, de två följande var bra. Kedjorna gick också bra. Fjärren sliter vi med nu, det blir för mycket frammåtrörelse när han skall göra ställanden. Testade med belöningar både framför och bakom honom, det funkar bra på nära håll, så vi får bygga därifrån.
Messi fick börja med ett långt fotgående, han var helt tyst och vändningarna var kalasbra. Stegen var lite luftigare, men tysta. I detaljträningen kom det ett ljud igen i stegen, men de var bättre utförda. Sättandet gick jättebra alla gånger, det kändes skönt efter tokigheterna förra träningspasset. Inkallningarna var snygga förutom någon avslutning där han kom för långt fram i insittet. Detaljkörde det efteråt till belåtenhet, även inkallning från liggande (rutans avslutning) funkade bra. Kedjorna gick bara bra, känns som att han är bekväm med flera moment i rad nu utan belöning emellan. Fjärren var inte strålande, det blev något litet steg frammåt i ställandet, så det blev mycket pyssel. Inomhus hemma känns han säker, men det är inte direkt översättningsbart när det skall utföras på en annan plats. Vi jobbar vidare!

För övrigt tänkte jag rekommendera "Pluras kök" på TV3, går på lördagar med repris söndag sen kväll. Inget för känsliga tittare; men vi andra skrattar gott åt fyllesnacket! Det finns också ett äkta intresse för gästerna, många av dem är persoliga vänner till Plura vilket ger en extra dimension. Skoj!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar