Summa sidvisningar

torsdag 7 februari 2013

Insnöad igen

Vädret var bra förra veckan, men nu har vi fått sota för det. I början på veckan var det hemskt med ihållande snöblandat regn, och nu har det snöat i två dagar. Har fått drygt två decimeter snö igen alltså; så himla onödigt och jobbigt!!

Träningen har alltså blivit något eftersatt, jag är ju en solskenstränare... I tisdags blev det lite gjort i alla fall, började med en omgång platssittning och platsliggning. Det finns inget gömsle i kohagen, så jag stod med ryggen mot hundarna. Inga problem. Sedan gjorde vi några övningar med två små dummies; först en dubbelmarkering där de fick jobba växelvis. Båda var stadiga i passiviteten, och båda spikade den ena dummyn, men hade svårare med den andra. Det var mycket dålig sikt, så det var inte så konstigt. Messi klarade sina höger-vänster-övningar väldigt bra, medans Tino var virrig och ofokuserad. Avslutade med en stadgeövning (stanna för kastad dummy) som var problemfri.

Igår nöjde vi oss med ett pass metallapportering inomhus. Messi överraskade med att göra tre snabba upptag, och fina avslut! Tino gjorde allt jättebra. Väl ute på gärdet var det full fart på hundarna, speciellt Messi sprang och spårade som ett skållat troll. Då såg jag färska rävspår i snön, och längst bort på åkern såg vi tre rävar skutta runt och jaga varandra. Fint!

Idag har vi varit vansinnigt insnöade, det var liksom ingen idé att ens försöka göra ett vettigt träningspass utomhus. Så det blev en lightvariant idag också med sida-gående och visselsignaler på schemat, kombinerat med pulsning i djupsnö.

Suck; förhoppningen om en mild, snöfattig vinter har inte uppfyllts, helt klart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar