Summa sidvisningar

torsdag 2 maj 2013

Sköna maj; välkommen!

Äntligen maj! Kanske den bästa månaden på hela året, tätt följt av juni och juli... Nu behövs det bara lite värme här uppe i norden så är det perfekt!

I måndags gjorde vi ett kort pass med metallapporten och fjärrdirigering. Messi hade riktigt bra gripanden och inspring, men med något skeva insitt, som därefter fick en översyn. Han gjorde bara ett dåligt skifte i fjärren, och ett felskifte där han snabbt korrigerade sig själv. Testade sedan tre skiften på sju meter, det gick riktigt fint. Tino var supersnabb med metallen, petade sedan med insitten, som var av lite varierande kvalitet.

Igår blev det bara prommenader, samt ett pass vittringsapportering. Messi fick fyra försök, och kom in med rätt pinne alla gångerna. Han lyfte fel pinne en gång innan han korigerade sig själv, och två gånger höll han a´la cigarrgreppet. Men två gånger var av högsta klass, alltid något. Tino fick tre försök, och valde rätt alla gångerna. Den första omgången fick han en godisbit framför som påminnare. Något insitt kunde varit bättre; det är lite svårt att hålla koncentrationen uppe hela momentet igenom.

Ikväll har vi varit på brukshundklubben. När vi kom dit var vi ensamma, men sista halvtimmen hade vi sällskap av många andra ekipage. Planen hade torkat upp fint, så underlaget var utmärkt. Solen sken skönt, fast Messi tyckte det var onödigt varmt... Dags att fälla vinterpälsen nu!
Började med platsmomenten i vår ensamhet, helt problemfritt. Övriga moment var fotgåendet, sättande under gång, inkallning, rutan, metallapportering, hopp-apport (med metallen) och fjärrdirigering.
Messi gjorde ett fint fotgående med genomgående rätt position och fokus. Inget ljud i temposkifterna, och bara ett ljud i ett av backastegen. Gjorde bara sättandet och inkallningen en gång, det fanns inget att anmärka på. Han fick göra rutan två gånger som helt moment, inget krux alls. Hade hans target halvgömd ute i rutan, för jag tycker att han favoritiserar en position lite långt bak med dragning åt höger. Han noterade dock inte targetplattan, utan intog sin vanliga position. Hm, har jag lärt honom det... I metallapporteringen gjorde han ett tveksamt upptag, och i hopp-apporten slog han i hindret en gång. Fjärren klarade han utan missöden på den nivå vi är på nu. På slutet gjorde vi flera platsmoment nära de andra ekipagen, och var med på den gemensamma platsliggningen. Tog positionen längst ute på flanken, och stod mestadels med ryggen mot Messi. Grannhunden skuttade upp och ner flera gånger, men Messi låg koncenterat i tre minuter.
Tino hade också ett bra fotgående, lagom laddad och tyst. Sättandet och inkallningen var jättefina. Rutan fick han göra två gånger, och han hade inga problem, inte ens med kvarligget! Den släta metallapporten gick bara bra, men på första hopp-apporten glömde han att hoppa tillbaka; men jag hann stoppa honom. Han är mycket mer rutinerad än Messi på platsmomenten och i störningsträningen, så han fick chilla på slutet av träningspasset.
En givande träning med skön känsla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar