Summa sidvisningar

fredag 10 maj 2013

Årets första vattenträning med änder

Mitt i långhelgen; hur bra är inte det?? Har dessutom haft fint väder de senaste dagarna, och både shorts och linne har gjort premiär för säsongen!
Min förkylning/bronkit som har roat mig i en månad har gjort ett kraftfullt återbesök. Jag trodde verkligen att jag kunde friskförklaras i förra helgen, allt var på rätt väg... Men nu är jag sänkt igen, och det är ganska motigt.

I måndags blev det ett pass med dummyapportering. Messi fick två dolda linjetag och några höger-vänster-övningar som alla gick mycket bra. På det riktade närsöket gick han ut helt korrekt, tog en dummy som han sedan bytte till den brevid... Hoppsan! Allt blev bra efter justeringar. Tino löste sina linjetag och höger-vänster-övningar mycket bra, hoppade närsöket för honom.

På tisdagen blev det lydnadsorienterat med fokus på vittrings- respektive metallapportering, Messi fick också göra fjärrdirigering. Messi hade ett snett insitt med metallapporten, annars fina utföranden. Han tappade en vittringspinne en gång (hallå där!!), men följde upp med två utmärkta moment. Fjärren var fin och distinkt (så långt vi nu har kommit), och även kedjan med de tre momenten fungerade. Tino gjorde allt rätt med metallen. Vid vittringen plockade han med pinnarna en gång, och överraskade med att ta fel pinne en gång,- när hände det sist?? Han fick göra två hela moment därefter och revanscherade sig.

Nu är vi nyss hemkomna från landet, där vi har tränat med vilt, närmare bestämt tre änder. Det har blivit fem pass totalt för Messi med landsök, en dubbelmarkering på land, tolling vid vattnet, och många enkelmarkeringar på vatten. Arbetet på land innebar inga bekymmer, allt kom in i hand utan frågor eller att låta sig störas av kastare eller andra. Helgens stora krux var att få i honom på tänkt ställe inför vattenarbetet, han ville gärna ta den närmare landvägen ut. Vid ett tillfälle tog han en extra sväng inför avlämningen, och en gång lade han ner viltet på vägen in. Men detta var årets första vattenträning värd namnet, och på det sista passet jobbade han riktigt fint. Tror att det mesta kan tillskrivas en viss ringrostighet, men är såklart med i bilden inför kommande träningar.
Tino fick ett pass med dummyapportering; först tolling, sedan några vattenmarkeringar, och sedan linjetag på land. Han jobbade fantastiskt bra, helt tyst (!!!), och med precision. När en and var klar för kassering efter lång och trogen tjänst fick han göra några apporter på land och vatten. Det såg ut som förväntat, lite hetsigt och vårdslöst. Men vad gör väl det när han bara tränar för skojs skull...

Nu är vi mycket nöjda och trötta, och vilar upp oss inför morgondagens begivenheter!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar