Summa sidvisningar

lördag 25 maj 2013

Tveksamheter i rutan

Fortsatt fint väder, trots att prognosen har utlovat regn i flera dagar. Det är ju nu det skall regna, före midsommar, nu behövs det lite vatten till det sådda. Men vädret är liksom bara vad det är; totalt oberäkneligt och utom kontroll.

Är fortsatt sliten, det blir lätt så med sviterna av förkylningen och när man verkligen vill vara ledig... Orkade inte gå till brukshundklubben i veckan, men vi gjorde ett redigt pass på kyrkans parkering i torsdags. På agendan stod platsmomenten, fotgående i tre olika omgångar, sättande under gång, inkallning med och utan ställande, fjärren och rutan. Messi var lite ljudlig i fotgåendet, och en gång avbröt jag för attitydfel, men resten var fint. Fick ett par små rörelser i fjärren i slutet av kedjan, ingen ändring med olika belöningsplaceringar. Tino var genomgående lite för het, och då blir alla moment lidande eftersom det blir slarviga avslutningar och tramp. Rutan fick en speciell översyn. Den var placerad på en remsa med oklippt gräs, så de fick springa på asfalt först och sedan göra ett terrängskifte. Dessutom hade jag placerat två konhattar (låga markeringskoner) just brevid som störningar. Messi tyckte det var svårt, på första försöket gick han till konhatten för att sedan jobba sig in i rutan. På de två följande skicken såg det tveksamt ut med stor dragning till konhattarna (jag som inte ens har inte börjat träna på konskick ännu...), men på det sista skicket gjorde han allt rätt. Tino klarade störningarna bättre, och gjorde två fina rutskick. Det var ingen höjdarträning, men så blir det lite då och då...


Orkidén Adam och Eva
Igår tog jag med mig rutan till gräsmarkerna, ville utmana igen. Dagens svårighet låg i att rutan knappt syntes i det höga gräset, och att jag tagit ut avståndet rejält. Tino fick tre försök, det första var tveksamt, men han avslutade bra. Fint kvarligg. Messi fick fyra försök eftersom det strulade lite. Det första var bra, sedan följde två där han gick för djupt men jobbade sig in självständigt. Det sista skicket gick jättebra. En gång reste han sig i rutan, vilket hjärnsläpp!! Dock fungerade alla avslutande inkallningar på bästa sätt. För övrigt fick han göra några inkallningar och fjärrskiften för att få lite uthållighetsträning också.
Idag satsade vi på ett apporteringspass med dummies. Övningarna var i tur och ordning ett fyra-dummy-sök, ett linjetag, höger-vänster-skick, en dirigering med tre dummies och ett riktat närssök. Söket gick i högt gräs med buskar och sly, så jag såg ingenting av arbetet. Misstänker dock starkt att Tino bytte dummy en gång... Messi jobbade starkt på söket, kändes effektiv och helt ok i intensitet. Linjetaget gick jättebra, likaså höger-vänsterskicken. Dirigeringen var lite för svår, men med en omstart och en förenkling gick det bra. Närsöket fungerade ovanligt bra, och han kom in med tre apporter utan tokigheter.
Tino gjorde som sagt ett dåligt sök, men skötte resten av övningarna med glans.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar