Summa sidvisningar

torsdag 16 maj 2013

Bra info

Så har det blivit vanlig vardag igen, men med fortsatt fint väder. Efter den kalla aprilmånaden har naturen exploderat, och allt händer samtidigt. Björkarna är nästan fullt utslagna, häggen har börjat blomma och likaså den ovanliga backsippan som finns vid gräsmarkerna. Kohagen har intagits av en flock grågäss, föregående år har det rört sig om ett par, men nu är hela släkten här också. Hm...

Vi har tagit det ganska lugnt i veckan, jag har fortsatt kännt mig seg av förkylningen. Vi har gjort ett par platsmoment, inkallningar, tränat visselsignaler och pysslat med fjärren. I tisdags blev det ett pass med dummies. Messi gjorde två jättefina linjetag, fina höger-vänsterskick (föll dock för störningsdummyn en gång), och så jobbade vi med ett riktat närsök. Han tog den första helt korrekt, men tyckte inte att han behövde gå dit en gång till, så det var en bra info för mig. Tino gjorde också fina linjetag och höger-vänsterövningar, men han valde fel håll en gång.

Idag har vi tränat lydnad på parkeringen vid kyrkan, det var länge sedan. Platsmomenten gick felfritt. Båda fick börja med var sitt moment fotgående, som var helt ok från båda men något fladdrigt. Sedan blev det hårdkörning med kedjor trots att det var länge sedan vi var på en lydnadsplan. Momenten för dagen var fotgående, sättande under gång, rutan, metallapporten, vittringen (tävlingsmässigt) och fjärren.
Messi gjorde ett fint fotgående med något ljud i backstegen, men mkt bra för övrigt. Sättandet var problemfritt. Så kom överraskningen med rutan; han gick till vittringspinnarna istället!! Hade placerat dem nära varandra, Tino hade ju stora problem med det i vintras, men det var ju perfekt att även Messi visade att han behöver mer störningsträning med rutan! Metallapporten gick jättebra, liksom vittringen där även avslutningarna blev korrekta. Fjärren klarade han så bra på 7 meters avstånd, kanske har vi nu hittat rätt handtecken... Sedan jobbade vi förståss med rutan med störande vittringspinnar, och först på tredje försöket slappnade han av helt och gjorde rutan som han brukar. Det blir ju alltid en viss osäkerhet i utförandet när han vet att något blev fel förut, men vilken bra info för mig!
Tino gjorde ett samlat fotgående, och sättandet såg riktigt bra ut med låsta framben i min återgång. Även han gjorde fel på första skicket till rutan, men mindes tidigare träningar, och kunde snabbt revanschera sig. Metallen gick superbra, och även vittringen, vilket var speciellt glädjande. Fjärren är vårat stora problemmoment, det blir "fort och fel" rakt igenom. Fick till ett par bra skiften till slut, med belöning när han håller korrekt position, inte för själva skiftet. Märkligt att man kan tappa ett moment helt totalt, han var ju bra på fjärrskiften förra sommaren... Nåja, vi tränar vidare på dem, det är inte värre än så.
Är nöjd med träningen, och jag fick bra info! Trots uppehållet visade båda bra attityd och uthållighet, och detaljerna i avslutningarna fungerade jättebra. Helt OK.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar