Summa sidvisningar

söndag 5 maj 2013

Bruce Springsteen & The E Street Band på Friends 1 & 2


 I fredags var det dags för den första spelningen på Friends Arena! Min uppladdning kunde verkligen varit bättre med avseende på mat och vila, men jag hann fram till kl 17, och det räckte faktiskt för att hamna inne i den första avspärrningen (the pit) framför scenen. Yes! Arenan i sig kändes stor, men inte superstor, och ganska standard i utförandet.
Kvällens höjdpunkt för mig var att Bruce levererade hela Born To Run-skivan i sin helhet så som ordningen är på skivan! Det var premiär för det konceptet utanför USA, och en fin present till de svenska fansen. Resten av spelningen var självklart bra; Bruce var bra, publiken var bra, men det lyfte inte riktigt till den nivå vi vet att han kan ha. Låtvalet var ganska förutsägbart och typiskt för en party-första kväll, men lämnade en del att önska för oss verkliga entusiaster.

Kväll 2 på Friends och nya förutsättningar! Min uppladdning var utmärkt, och vi kom lätt in i "the pit" trots obefintligt uppstyrt insläpp (hm...ska det vara så jäkla svårt att ordna med några staket...??). När Bruce öppnade med My Love Will Not Let You Down kändes det direkt att det här blir något extra! Kalasbra låtval rakt igenom, och när han spelade hela Darkness On The Edge Of Town-plattan i orginalordning kändes det helt underbart! Vi var tokigt nöjda när han avslutade med American Land; vilken fantastisk spelning vi fick uppleva!!! Vi kunde liksom inte sluta skutta runt, och kände oss oförskämt pigga trots att vi stått upp i sisådär åtta timmar! Kvällen blev sedan väldigt sen, eller tidig morgon, hur man nu väljer att se på det...
Kompletta setlistor, recensioner och tusen andra Bruce-relaterade saker finns exempelvis på backsteets.com, varifrån de båda bilderna är tagna.

Idag har det alltså inte blivit många knop gjorda, och hundarna har fått nöja sig med prommenader på nygammal mark. De verkar nöjda, så vi återupptar vardagens bestyr imorgon...  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar