Summa sidvisningar

onsdag 22 maj 2013

Snabba ryck

Nu springer tiden iväg, det är redan 22 maj! Tänk om tiden gick lika fort i oktober/november... Vi har haft sommarvärme några dagar, men nu är vi inbäddade i moln och fuktig luft. Gräset är knallgrönt, allt var ju brunt för bara ett par veckor sedan... Nästan svårt att hinna med.

Den gångna helgen tillbringades på landet, där det var frösådd och allt jobb kring det på schemat. Testar nu att odla sockerärtorna i stora hinkar för att kunna försvara dem mot mössens attacker. Ärtorna skall vara inslagna i fiberduk tills de är skördeklara, har jag tänkt.

Hundarna fick två träningspass på söndagen. Det första var ett ordentligt pass med dummyapportering i och kring vatten, och det andra bestod av stadgeövningar vid kast på vatten. Upplägget på aktivitetspasset var ett inledande sök på vatten med tre dummies, följt av enkelmarkeringar på vatten blandat med minnesmarkeringar bakåt på land, samt något linjetag på land.
Messi började med två små förväntansfulla ljud inför söket, men sedan var han helt tyst rakt igenom. Stadgan var utmärkt, och igångarna var helt korrekta, likaså farten ut och in. Lade på en inkallningssignal när han hade gripit den första dummyn på söket, för han tittade lite väl längtansfullt på de andra apporterna. På den första vattenapporten tog han en minisväng innan han ville lämna av, för övrigt var avlämningarna helt ua.
Tino fick samma upplägg, han yttrade ett par ljud, men framför allt var stadgan riktigt illa. Han blev lång som en tax inför alla övningar och ägnade sig åt små framflytt. Själva arbetet löste han med all schvung man någonsinn kan önska sig.
Stadgeövningarna på eftermiddagen var välbehövliga för Tino, som dock hittade lugnet ganska snart. Övningarna gick problemfritt för Messi.

I måndags pysslade vi mest med detaljer i fjärren, och idag blev det inte mycket gjort heller, bara lite underhållningsträning med visselpipan och sida-gående jämte gåsfamiljen. Igår däremot tog vi ett grepp om lydnadsmomenten metallapportering, vittringen och fjärrdirigering. Började direkt med en kedja för att kolla av statusen, följt av en kedja till samt detaljarbete med fjärren.
Messi gjorde bra metallapportering och vittring, några pyttedetaljer finns att fila på, men helheterna var bra. Den första omgången med fjärren blev dock inte alls bra, jag hade belöningen alldeles bakom honom och det blev för hett när momentet var i slutet på en kedja. När jag flyttade belöningen till en normal placering (hur tänkte jag...?) gick det riktigt bra, och även ligg-stå fungerade när jag helt tog bort mitt handtecken på just det skiftet. Nu var vi uppe på 8-9 meters avstånd, så det börjar närma sig.
Tino gjorde bra helheter på metallen och vittringen, och faktiskt gjordes små framsteg med fjärren också. Står nu på bara 1 meters håll, och belönar lugna skiften med betoning på stadgan. Det är träning varenda dag som gäller; i fjärren kommer ingen framgång gratis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar