Summa sidvisningar

tisdag 28 maj 2013

Lydnadskedjor

I söndags regnade det faktiskt, tror inte det blev så himla mycket, men det kom några mm ändå. Det luktar ju så gott utomhus när det regnar den här tiden på året, det är nog syrénens förtjänst. Svalorna har också kommit och bidrar med sommarstämning; det är ju så härligt!

Hundarna hade en väldigt lugn söndag, men vi spottade upp oss till måndagen, då det blev ett kortare lydnadspass. Fokuset låg på fotgående, hopp-apport och fjärren. Först fick de göra varje moment för sig, och avslutningsvis en kedja med alla momenten utan belöning mellan. Hopp-apporten blev lite improviserad då vi använde en parkeringsavskiljare som hinder, men det var bättre än ingenting.
Messi gjorde fina övningar rakt igenom, men småsaker finns det alltid att förbättra förståss. Tino gick också bra, men vi gör väldigt enkel fjärrdirigering på bara en meters avstånd och högst tre skiften innan belöning. Känns ändå bättre med fjärren än på länge, förhoppningsvis är vi på rätt väg nu.

Idag har vi haft lydnadsfokus på momenten metallapportering, vittring och fjärren. De fick göra två kedjor var med en paus emellan, samt platsmomenten. Tino behövde en påmminnelse om att sitta stilla, annars var det lugnt.
Messis första kedja var helt ok förutom att han gjorde fel på första skiftet i fjärren, då bröt jag och började om. Den andra kedjan gick riktigt bra, körde fjärren på 8 meters håll. Trevligt att vittringen såg så bra ut båda gångerna.
Tino gjorde två utmärkta metallapporter, och grep rätt pinne båda gångerna i vittringen. Men på första försöket stod han och tittade på mig när han hade sökt av pinnarna, det tog ett par sekunder innan han grep. Trodde han att jag skulle hjälpa till, eller...? Andra försöket var dock alldeles korrekt. På första omgången med fjärrdirigering föll han tillbaka i fort-och-fel-beteendet, men den andra omgången var lugn och fin. Tålamodskrävande!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar