Summa sidvisningar

onsdag 26 oktober 2011

Lydnad i fokus

Ja, så är vi i slutet av oktober. Månaden har gått riktigt fort, och det är bara positivt. Min taktik är att boka in massor med aktiviteter i oktober och november, så att man bara blåser förbi dem med skygglapparna på. Bort, bort!

I söndags var jag på lydnadskurs med Tino, faktiskt i strålande väder! Det var en uppföljning till kurstillfället för två veckor sedan, med duktiga landslagsdeltagaren Sofia Edlind som instruktör. Flera hade fått förhinder, så vi tre som var på plats fick massor av träningstid. Perfekt! Vi började med att köra en valfri länkning tävlingsmässigt. Jag valde ett komprimerat fotgående, inkallningen och rutan. Och se; Tino kunde rutan i kedja! Kändes bra att börja länka ihop det hela, och Tino hade inga problem med att skilja på momenten eller att fortsätta jobba trots små missar och utebliven belöning. Generellt var han ganska balanserad i aktivitetsnivån under dagen, men han blev lite distraherad av den nylöpta tiken då och då.
Vi skall träna vidare på stadga i momenten speciellt när någon kommenderar, ingångarna på plan (har glömt bort dem lite, han har ju inte tävlat på evigheter), backa i fjärrskiftet stå-ligg (han har börjat att göra ett litet skutt), korrigera aktivitetsnivån i uppsättandet efter platsliggning och förståss sträva efter bättre flyt i metallapporteringen.

I måndags fick vi besök av kennelmamman Johanna! Hon var på snabbturné i ett hundigt ärende i våran del av världen, och självfallet ville jag erbjuda en bädd för natten. Messi blev galet glad! Han bjöd på en hel rad partytrix, bland annat lyckades han med konststycket att ramla ner bakom soffan (!) och ge golvlampan en tryckare. Den har inte återhämtat sig, men Messi poppade raskt upp igen... Vi hann med en snabb gemensam frukost också innan vardagen pockade; det riskerar aldrig att bli långrandigt när vi ses....!

Ikväll var vi iväg till Brukshundklubben, lydnadsdags igen! Inledde det hela med prommenad och bus i någon halvtimme. Messi var mer laddad än vanligt, vilket resulterade i ljudliga kommentarer när vi störningstränade nära de andra ekipagen. Han tystnar dock så fort han har en uppgift, men jag har lite problem med de där kommentarerna...
Messi fick börja med att köra ett helt fotgående. Han missade någon högersväng, så de jobbar jag vidare med separat, och gjorde ett litet skutt i språng marsch; men för övrigt var det tjusigt. Belönade; sedan kedja med läggandet, inkallning, ställandet och hoppet. Allt löpte på så fint, men avslutningen på inkallningen och hoppets ingång kan förbättras. Apporteringen var jättebra, både som detalj och helhet. Fjärrskifterna ligg-sitt-ligg klarade han klanderfritt på både tre och fem meters håll, med extern belöning bakom. Han låg stabilt i platsliggningarna, men är som sagt ljudlig inför momentet innan vi kommit i position. Generellt klarade han störningarna riktigt bra ikväll, trots att en människa blåste i sin visselpipa i tid och otid...

Tino hade också en bra kväll, fast han fick kortare träning än Messi. Han gjorde ett bra fotgående med alla delmoment, ingen belöning. Sättandet under gång var faktiskt stadigt, samt positionerna i inkallningen. Det bästa var att han klarade rutan helt tävlingsmässigt! På reprisen glömde han dock bort att vara stadig i liggandet, men de svåra bitarna fram tills dess klarade han ju. Hopp-apporten satt riktigt bra. En sjysst träningskväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar