Summa sidvisningar

söndag 30 oktober 2011

Tydliga unghundsfasoner

Tänk vad skönt det är att få en extra sovtimme! Så borde det vara varje sista söndag i månaden... Eller inte, jag tycker egentligen att det är löjligt att hålla på och flytta klockan; vem försöker man lura? Det är lika förbaskat mörkt ändå, och för mig är det klart sämre med mörk eftermiddag än dito morgon. Nuff said.

Just nu har vi förhållandevis varmt väder, cirkus 7-10 grader klockan runt. Igår med sol dessutom! Det var därför läge att ta med sig en väska med dummies för en dos apporteringsträning. Grabbarna fick jobba växelvis som vanligt, men Tino började med ett 3-dummy-sök på 50 meters håll. Bra där! Messi har inte samma tryck i söket, han ser lite trevande ut eftersom han inte har så hög fart, men han gjorde det hyggligt.
Tino var tokigt het i början. Han kan inte hålla näbben när Messi får gå på linjetag eller sök, han kan ju det SÅ mycket bättre... Tino fick sedan flera klockan-övningar med principen två kända och en dold dummy, följt av någon dubbelmarkering i vassen. Han löste allt utan problem.

Messi oktober 2010 ; fortfarande liten och oskyldig :-)
Så enkelt var det inte med Messi... Kan nu skönja både den ena och den andra av unghundsfasonerna, men det är bara att hålla på sin linje och jobba igenom det. Pust! Nåväl, han fick en markering där han började lattja och trixa med dummyn istället för att leverera, och det godkänns INTE. Jag avbröt och hade ett vasst samtal med ungdomsförbrytaren, som snabbt insåg sitt brott. Det är inte idealiskt att korrigera i träningspasset, men här var det solklart att han medvetet tramsade; då tycker jag att man skall säga till. Han fick direkt en ny chans att revanschera sig, och det skötte han mycket bra, i form av något linjetag med "ut"-signal och dubbelmarkeringar med störningsdummy. 
När vi ändå var igång fick han göra lydnadsmomenten ett helt fotgående, läggandet (dk på uppsittandet) och inkallningen innan belöning. Detaljfnulade sedan på uppsittandet och svårigheterna i fotgåendet. Bra!

Idag blev det långprommenad längs gång- och cykelvägar som omväxling. Längs vägen tittade vi på änderna och vissa av oss badade. Hm. Lade in några avsnitt med sida-gående, och det måste jag fortsätta med. Det är välbehövligt för oss nu att styra upp vissa vardagssituationer, så som hundmöten som gärna blir liiite väl intensiva. Undrar varför...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar