Summa sidvisningar

söndag 2 oktober 2011

Lite träning, mycket lek

Nu har väl ändå den sista sommardagen passerat... Men vilket värdigt avslut på sommaren det var i lördags! Underbart väder, alltså! Varför kan det inte alltid vara så??

Lördagen bjöd följdaktligen på långprommenad, kryddat med några sökövningar i det meterhöga gräset. Svårigheten låg i att startpunken var på en stubbåker, och för att komma till det höga gräset var de tvungna att ta sig över ett rejält dike. Tino täckte massor av mark i sin springiga stil, medans Messi metodiskt angriper marken på ett mer stillsamt sätt. Båda lyckades dock med sina uppgifter.

Idag var det betydligt kallare, och frammåt kvällen började det även att regna... Jag åt middag hos föräldrarna ikväll, och hundarna levde runt som brukligt. Tino skällde på skogen och Messi hittade saker att undersöka lite närmare, särskilt tofflor och påsar. Han blev överlycklig när han hittade den gula pip-musen igen, och direkt blir man påmind om varför den inte "bor" hemma hos oss...

Någon liten träning blev det också. Tino fick en duvning i rutans begivenheter, två pass med tre försök i varje. Han hittade mitten alla gångerna! Däremot har han inte snappat upp att rutans avslutning (lägga sig på avstånd, ligga kvar och springet till mig på kommando) tillhör själva momentet rutan, vi har ju bara tränat det separat. Hoppas att vi kom en bit på väg till ett helt moment idag, han gjorde rätt på slutet men med diverse hjälper.

Messi fick börja med att springa till en tasstarget. Han gjorde det så bra på avstånd upp till 10 meter, men på sista försöket plockade han upp plattan. Nåväl.
Han fick sedan göra några linjetag med dummies. Nytt för idag var att den bakre dummyn på linjen (2 meter bortom) var dold för honom. Han gick ut precis som vanligt, vek av från linjen någon halvmeter men löste uppgiften fint eftersom näsan på påslagen.
Nu vet jag att han har en grundförståelse för momentet (kan gå ut bara på handtecknen och använder näsan), men att han behöver träna mer på raka linjer. Bra så!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar