Summa sidvisningar

tisdag 11 september 2012

Lite hetta, och funktionärsarbete

Har haft ett par riktigt varma dagar nu, det måste man väl säga när det är +20 grader på dagen. Känns skönt så länge det nu varar, det sägs att kylan är på väg...

I torsdags var vi iväg till brukshundklubben för att göra ett ordentligt träningspass. Några andra ekipage kom och gick, så vi fick en del störningar. Vi tränade igenom det mesta, men dagen till ära var herrarna på det hetare humöret, så det kändes inte speciellt bra så där direkt efteråt. Men med lite distans fanns det några bra saker också... Sammanfattningsvis Messi: stor vilja, bra attityd, klarade att hålla kontakt trots störningar, lika pigg rakt igenom träningen, ljudlig speciellt i starterna, tjuvstartade på hoppet och hade ett islag, sämre fotgående än vanligt och var för hetsig på en inkallning. Sammanfattningsvis Tino: kämpade med både fotgåendet och metallapporten, bra avslut, fin inkallning, genomgående tokigt het, ljud i starterna, lite strul med rutan och katastrofal fjärrdirigering.

I lördags gjorde vi ett fokuspass med fotgående och vittringsapporten. Fotgåendet behöver arbetas med både här och där... Messi fick jobba mycket med högersvängarna, med krav på lugnt tempo i svängen så att vi vänder samtidigt. Tino varierar fortfarande för mycket i position, men hans titt-target underlättar arbetet och tidvis gör han helt rätt. Vittringen klarade Messi väldigt bra, även utan godis på det sista skicket. Tino tappade pinnen en gång i farten, men gjorde rätt på de andra två försöken.

Söndagen tillbringades på Östras tollingjaktprov, jag var funktionär med ansvar för närsöket på gås, vattendirigeringen och vattenenkelmarkeringen. Vädret var härligt hela dagen, och i trevligt sällskap gick allt väl. Det intressantaste var att ta del av alla diskussioner angående tollingjakten med allt kunnigt folk, och att få kika på de olika förarnas sätt att föra sin hund. En guldkant på dagen var att jag fick med mig sju änder hem, varav tre var superfärska; det är jag inte bortskämd med. Väl hemma fick Messi en miniträning med vilt; först några snabba upptag med laddning följt av två-and-sök på mellandistans. Noll tvekan på upptagen med laddning, men någon sekunds fördröjning på upptagen på söket. De två sista upptagen var dock riktigt fina, hade matskålen som extenbelöning. Allt levererades i hand.

Igår tog vi det ganska lugnt, tränade mest på våra visselsignaler. Idag blev det lite mer detaljerat med inkallning med ställande medelst bollbelöning, skiften i fjärrdirigeringen, platsmomenten och läggande på avstånd. På hemvägen på gräsmarkerna mötte vi en jägare med en jättebössa på ryggen. Vi tyckte det var lite läskigt, särskilt som han inte ens hälsade, så han fick sig några morr och en kort utskällning som varning... akta oss!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar