Summa sidvisningar

torsdag 13 september 2012

Skööön lydnadsträning

Vi hade en riktigt trevlig lydnadsträning igår kväll! Det var lääääänge sedan Messi skötte sig så exemplariskt på lydnadsplanen mitt under en öppen träningskväll på den stora brukshundklubben här med mycket ekipage i farten. Ena gången han gnällde var när en BC-flock gick förbi honom när han satt uppbunden i väntan på sin tur, men för det var han nästan ursäktad... Gjorde ingen gemensam platsliggning, men vi tränade förstås platsmomenten ändå.

Tino fick jobba igenom alla moment i klass 3, och det enda som var riktigt dåligt var fjärrdirigeringen. Nu gäller intensivträning på främst skiftet stå-sitt, där han oftast tar ett (stort) skutt frammåt istället för att sätta sig bakåt. Inomhus fungerar det mycket bättre, förmodligen för att han är lugnare då och hinner tänka innan han gör. Annars såg det mesta bra ut, och fotgåendet tar sig; men han är väldigt nysig och frustande i början, så han behöver gå en del innan han kan lugna sig. Blev väldigt glad att se hur fint han jobbade med vittringsapporten, och att det inte var någon tvekan i avslutningen på momentet.

Messi fick göra fotgående, läggande under gång, inkallningar (släta och med enkla ställanden), rutan, metallapporten, vittringsapporten och hoppet. Han jobbade så fint rakt igenom och var inte alls störd av miljön; det kändes härligt efter våran djuuuupa svacka i unghundsdjungeln. Men en gång är ingen gång, så jag ropar verkligen inte´hej!` ännu... Fotgåendet kan alltid bli bättre, men det största problemet är "helt om marsch" där han lätt glider ut och gör en dålig vändning. Specialträning pågår. Även han visade säkerhet i vittringsapporten, och han bjöd på galopp på invägen efter gripandet av metallapporten. Han fick lite hjälp med att jag laddade den innan apporteringen, men det ser bättre ut än tidigare. Det sämsta var hoppet, där han på första försöket gjorde ett slarvigt avslut, men han gjorde en fin repris. Hans sättande på andra sidan hindret är inte av hög kvalitet, men jag ids inte justera upp det eftersom det utförandet bara finns i klass 2.

Idag har vi bara småtränat, de fick pyssla med sina respektive svaga lydnadsdetaljer med boll som belöning. Annars kosade vi oss i det sköna vädret, och håller andan inför morgondagens befarade regnoväder...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar