Summa sidvisningar

söndag 4 november 2012

Dummyapportering i dagarna två

Månaden har börjat med ganska milt väder, vi har även fått några solglimtar till livs, men mest molningt med dis om kvällarna. Jag har äntligen fått hem min gamla cykel som varit på reparation, nu är den bättre än nyskick! Bra med en pimpad hoj inför vintern.

I fredags hann vi med att träna två (!) moment innan mörkret tog oss; sitt under gång och inkallningen. Tino gjorde snabba säkra sättanden, och var helt stilla under min återgång med hjälp av kastad godisbit. Det svåra är att få honom stilla helt utan hjälper, han gör rätt kanske hälften av försöken då i nuläget. På första inkallningen gjorde han ett sent stopp, övriga försök var fina, och insitten var bra allihop.
Messi gjorde också snabba säkra sättanden, och han kunde minsann sitta helt stilla rakt igenom. Fortsätter dock med kastad godisbit framför honom ett tag till för att säkra upp positionen. I inkallningen har jag hittills haft en godisbit bakom honom som påminnare, men nu provade jag utan. Han gjorde fina stopp ändå, och blev mycket förvånad när han skickades på godissök efter stoppet, det hade han inte pejl på alls.

I helgen har vi tagit ett rejält grepp kring jaktmomenten medelst dummyapportering. De har jobbat med sök, linjetag, lite dirigering samt trippelmarkeringar. Gjorde likartade övningar båda dagarna, Tino var bättre igår och Messi var bättre idag.
Messi åkte på en utvisning igår då han visade stora attitydproblem i söket. Han tog in de två som var närmast, sedan gick han och strosade lite planlöst, han hade ingen tanke på att gå på djupet, ens med hjälper. Det duger verkligen inte, så han blev förpassad till avbytarbänken. När han fick en ny chans gjorde han det riktigt bra, lika dant idag med 4 dummies på cirka 50 meters avstånd. Det var lääänge sedan han gjorde så där, men budskapet gick hem så det var väl helt ok. De långa linjetagen var tydligen svåra, fick göra om ett par gånger innan han höll linjen, men det blev bra till slut. Dagens linjetag var mycket bättre i utföranderna. Trippelmarkeringarna gick fint när han själv fick välja apporteringsordningen, när jag styrde ordningen behövde han anvisning på den sista.

Tino jobbade riktigt bra igår, inga stora synbara problem. Idag hade han svårare med främst trippelmarkeringarna, som jag gjorde till en klockan-övning med dolda linjetag bakåt. Han blev lite låst på kända (men gamla) målområden, och fick göra om några gånger innan det blev riktigt. Han hade också glömt "ut"-kommandot, men kom ihåg närsökssignalen. Fick en hel del startljud, han tycker att det är ljuvligt att få sticka iväg på apporter... Jobbar vidare med belöning bakåt och belöning för simpelt stillasittande med fokus utåt innan skick.
Vi har inte tränat tillräckligt på jaktmomenten den senaste tiden, kan man väl sammanfatta det hela med.

Känner ni till Olle Ljungström, en av landets bästa artister som nu är aktuell i TV-programmet "Så mycket bättre"? Han är en orginell man med en fantastisk språklig förmåga och skön attityd. Kolla gärna upp hans albummästerverk "Världens räddaste man" och "Det stora kalaset"; de är tidlösa klassiker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar