Summa sidvisningar

torsdag 8 november 2012

Litet spöke i vittringen

Vi har hittills lyckats träna något enstaka moment ute på gräsmarkerna innan mörkret lägger sig på eftermiddagen, men idag var det för mörkt... Trist!!

I måndags hann vi dock med att träna på stegförflyttningarna, och det ser allt bättre ut för Messi. Han har haft så svårt för stegen åt vänster, det vill gärna bli ett skutt som första steg, och det är inte korrekt. Men nu börjar han hitta rätt rörelse, och jag skall vara noga med att bädda in dem i lugna omständigheter.
I tisdags gjorde vi också ett par stegförflyttningar, samt inkallningar med ställande. Det roliga var att Messi var medveten om den dolda belöningen bakom honom, och han gjorde fina stopp. Vid ett tillfälle fick han fullfölja inkallningen utan problem. Tino gjorde bra stegförflyttningar utan ljud. Jag belönade efter två-tre sekunders stillasittande (när rörelsen är utförd) för att betona lugnet; hans förflyttningar är toksnabba ändå. När det var dags för Tinos inkallningar var det så mörkt att jag inte såg honom, så det fick vi lägga ner...

Igår var vi på brukshundklubben för ett rejält lydnadspass. Vi var själva, men så småningom kom det förbi några flanörer och erbjöd lite störning. Först två omgångar platssittning och en platsliggning utan problem.
På programmet stod fotgående, inkallning, hopp-apport, sättande under gång, rutan och vittringsapportering.
Tino var het i fotgåendet, glömde sig position då och då men rättade in sig på uppmaning. Stoppet i inkallningen var bra, likaså insittet i avslutningen. Hopp-apporten var alla jättebra, han jobbade fint med hindret trots mina medvetet sneda kast. Det sista försöket fick han fullfölja med insitt, gjorde det superbra. Sättande under gång fungerade jättebra med snabba sättanden, fick dock påminna honom om att titta frammåt genom hela momentet. Rutan fick han börja att göra som helt moment, gick jättebra! På andra försöket (rutan placerad svårare i ett motlut) gick han rakt in, tog ett par steg ut ur rutan åt höger, för att sedan gå in i rutan igen... På tredje skicket fick jag fram det felbeteendet han sysslar med ibland; han springer rakt mot rutan för att sedan snabbt vika av och gå in från vänster. Jag avbröt och skickade om, men han gjorde samma sak igen. Hallå!? Men därefter gjorde han helt rätt, minsann. Det var rejält spökigt med vittringen; han tog fel pinne två (!!) gånger innan han började tänka och fixade skivan de två avslutande försöken.

Messi bjöd på lite ljud inledningsvis i fotgåendet, han hade något positionsfel men lyckades med flera högersvängar. Inkallningarna var väldigt fina, han fick fullfölja en av dem. På hopp-apporten gjorde han ett fel på första uthoppet, men fortsatte i god stil. Hans sättanden var snabba och stabila, men vi får jobba mer med tittandet rakt frammåt. Rutan klarade han kalasbra på 30 meter! På andra skicket (med rutan i motlut) var det kortare avstånd, men med lika fint utförande. Det sista skicket var på 30 meter igen, gick strålande. Tränade avsluten separat, det största problemet var att få till ett korrekt läggande, men han är beredd på inkallningen nu. Vittringen var knepig även för Messi. Det första försöket var med en godisbit, då tog han rätt pinne. Sedan utan godis, då tog han fel pinne en gång innan han avslutade med två riktiga val.

Ja, det var en informativ träning igen! Så roligt att rutan fungerade, och att jag kom åt Tinos tokiga riktningsförändring. Huvudbryet var ju vittringen, och jag funderar på om jag möjligen hade gått på just den platsen där jag lagt pinnarna så att de var kontaminerade? Sedan hade jag försvårat momentet genom att bara hålla i pinnen en kort stund innan utförandet a´la elitklass, och det kanske blev en för stor förändring. Det blev hur som helst en bra träning, och de båda fick tänka ordentligt istället för att gå på slentrian. Det blir intressant att träna vittringen nästa gång, det får bli på helgen i bra dagsljus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar