Summa sidvisningar

torsdag 22 november 2012

Tandläkarväder

Gråvädret bara fortsätter och fortsätter. Idag har jag gått i dimman rent bokstavligen, det är ganska hopplöst så här års. Nu är det "bara" en månad tills vi går mot ljusare tider igen...

I tisdags gick vi bort till kyrkans parkering för att göra ett pass vittringsapportering. Hittade två gräsplättar lämpliga för ändamålet, men det var ganska stökigt med ett vägarbete just brevid. De fick sex försök vardera helt utan godis vid pinnarna. Rätt pinne kom in varenda gång, men inte utan skönhetsfel. Tino lyckades vid ett tillfälle att tappa rätt pinne när han hade gripit den, och på ett av försöken plockade han med en felaktig pinne innan han bestämde sig. Messi grep fel pinne en gång innan han rättade sig själv, och på en ingång bytte han grepp så det blev ett bitmärke på pinnen. Känns som att de utvecklas i övningen, och jag strävar efter att kasta in lite svårigheter (nya platser, stökig miljö) för att få upp säkerheten.

Igår var vi iväg till brukshundklubben, enda störningen var några som hade möte i klubbstugan. Messi överraskade med att lägga sig ner under platssittningen, och det var bra för mig. Han är annars så naturlig i sittandet att jag glömmer att vara noggrann i förberedelserna, så nu blev jag påmind. Platsliggningen utmärkt tävlingsmässigt.
Övriga moment för kvällen var fotgående, sättande under gång, inkallning, hopp-apporten, metallapporten, rutan och fjärrdirigering.
Tino behövde någon justering i fotgåendet, men han jobbade på bra för övrigt. Belönade lugna förflyttningar i stegen. Sättande under gång var riktigt bra, och han tittade frammåt genom hela momentet. Ett litet tasslyft blev det ändå, men om det stannar vid det är vi nästan där. Inkallningarna var jättebra, för han sprang i lagom snabb galopp,- tänka sig! Hopp-apporten hade han stenkoll på, och även metallapporten gjorde han väldigt bra utan tveksamhet. Belönar både stillasittande vid kasten och inför avleveransen. Rutan är alltid spännande, det blev fem skick under träningen. Första försöket var helgjutet, gjorde hela momentet utmärkt. På försök två ville han gå in från vänsterkanten, så jag avbröt. Reprisen satt. På nästa försök startade rakt fram, gjorde en båge åt vänster, vinklade tillbaka åt höger för att sedan gå in framifrån... Bra på så sätt att han faktiskt tänkte på sitt utförande! De återstående skicken gick han in framifrån, men visade lite tveksamhet. Men så bra om han inser att han måste ta ansvar för rätt ingång i rutan...

Messi fick jobba med massor av högersvängar i fotgåendet, och rättprocenten ökar. Lite ljudlig tidvis, så det blev en del pauser för hans del. Testade att lägga in några stegförflyttningar, och han var med. Sättandet gick jättebra, inkallningarna lika så. Inga fel i hopp-apporten, han gick inte att lura, minsann. Metallapporten var inte lika rolig, han griper alltid på uppmaning men försiktigt och förhållandevis långsamt. Jobbade med farten in och insitten separat. Avslutningen av rutan gick riktigt bra, klarade läggandet på 15 meters håll. Rutan (skicket och hitta positinen) gick mestadels väldigt fint, men jag avbröt något skick då han hade dragning åt vänster och tänkte ta fel ingång. Efter avbrottet går han in i rutan och hämtar targetplattan... Jaha, då fick han göra resten utan den, och det gick lika bra det... Han verkar fortfarande inte ha problem med avståndet, han klarade skicket på 30 meter i full fart. Fjärrdirigeringen testade vi av på 3-4 meters håll, och han gjorde enstaka skiften helt okej. Mycket arbete återstår dock inomhus innan allt är befäst.

Kan rekomendera ett TV-program på 1:an; Historieätarna. Idag handlade det om 70-talet; maten, kulturen och tankesätten som var inne då. Garvade gott! Det finns en brittisk förlaga till programmet som var vansinnigt givande, och den här svenska serien håller också bra klass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar