Summa sidvisningar

onsdag 9 januari 2013

Dags att börja länka

Vi fick ett par centimeter snö igår, men annars får vi mest hålla tillgodo med is på längden och tvären. Ute på gärdet är det fint nu med knallhård skare, men bitvis är det snorhalt även där.

Testade med metallapporten ute i söndags, och fick se samma beteenden som inomhus tidigare i vinter. Tinos reservering mot metallen verkar ha släppt helt, han jobbar med fin energi nu, mycket glädjande. Messi gör allt fint utom gripandet, som är alltför högtidligt och omsorgsfullt.

I måndags slog vi till med ett träningspass på kyrkans parkering; momenten för dagen var fotgående, sättande under gång, fjärrdirigering samt ett par länkar.
Messi fick göra både delar och helheter i fotgåendet, med något litet ljud. Lite för snabb i vändningarna. Ett sättande tävlingsmässigt, helt ua. Fjärren var genomgående bra, fick ett litet framflytt i ligg-ståskiftet. Nu är det äntligen dags att börja länka treans moment! Han fick göra en del av fotgåendet direkt följt av ett helt moment sättande, och det gick jättebra. När belöningen efter fotgåendet uteblev belönade han sig med en serie hopp och skutt, men fokuserade sedan på nästa uppgift.
Tino hade ett bra fotgående med något inledande ljud. Fina steg åt höger och vänster, men fortfarande sämre bakåt. Sättandet var jättebra. I fjärren testade jag med ny belöningsplacering, med godis framför honom. Han var väldigt konfunderad först, eftersom jag använder godis framför i platsmomenten som ett "ankare". Men efter en funderare gjorde han fina koncentrerade ligg-sitt och stå-sitt skiften! Han hade dock svårt att göra ställanden. Intressant, och någonting att testa vidare med.

Idag tränade vi på isgatan på kyrkans parkering igen; dagens moment var fotgående, inkallning och rutan.
Messi hade något bråttom i fotgåendet, så det blev ett par sneda sättanden och några ljud i vändningarna. Jobbar vidare med en godis i handen till vändningar och steg, det gör honom lugn och tyst. Inkallningen var kalasbra, trots halkan. Han fick göra rutan tävlingsmässigt två gånger, enda felet var att han kom med lite för hög fart i den avslutande inkallningen och missade i fotpositionen.

Tino presterade ett bra fotgående efter uppvärmning. Han missade i första inkallningen; ställandet kunde varit snabbare trots underlaget, och han var inte helt stadig i ståendet, men reprisen var riktigt fin. Han fick göra rutan tävlingsmässigt två gånger han också, gav ett extra "ligg kvar"-kommando för att påminna om stabilitet i rutan. Även hans avslutning kan förbättras, så nu får jag träna rutans inkallning separat för att slipa på den detaljen också.

Massor kvar att göra alltså, men man får också tänka på allt som de faktiskt har lärt sig och behärskar. Kenth Svartberg har räknat ut att ett elitlydnadsprogram består av cirka 400 delmoment, så visst är det en imponerande mängd kunskaper som skall läras in, och vi som inte kommit förbi trean ännu...!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar