Summa sidvisningar

söndag 27 januari 2013

Träningsinriktad helg

Nu har kylan äntligen släppt sitt järngrepp om oss, nu är vi uppe på nollgradigt. Tyvärr väntas snö i natt, och det är aldrig bra om man är cyklist. Vädret har annars varit molnigt hela helgen, med bara några få minusgrader, så vi har tränat en hel del.

I torsdags var det hiskeligt kallt, men jag tyckte ändå att vi behövde träna något. Det blev ett kort pass på kyrkans parkering med rutan i fokus, kompletterat med någon inkallning och fotgående. Tino tyckte det var kallt trots värmetäcket, men Messi var oberörd som vanligt.
Rutan som helt moment gick bra för båda, med lite små undantag. Tino hade svårt med kvarligget (för kallt?) och Messi missade i positionen i den avslutande inkallningen. I första skicket till rutan kom det en bil just bakom oss, han ville promt parkera precis där vi var trots de stora ytorna... Messi blev lite skrämd, så jag skickade om, men annars gick det bra. Inkallningarna gick jättebra.

Igår tog vi en extra prommenad till en skogsbacke längre bort på gärdet. Där har de lämnat kvar en massa ris och sly, men nu var det hård skare i snön så vi trampade inte igenom till markskiktet. Det stod dummyapportering på schemat, känns som det var evigheter sedan vi gjorde något ditåt. Övningarna för dagen var sök på tre dummies, dubbel- och trippelmarkeringar, dolda linjetag och höger-vänster-skick på korta avstånd.
Messi var lite fladdrig i sida-gåendet först, men det blev bättre under träningspasset. Han jobbade riktigt bra rakt igenom, hade inte problem med någon övning. Kruxet var dock att han ofta tramsade med dummyn under inleveransen, det var både omtag och skutt på ett alltför lekfullt sätt. Hm...
Tino har förtvivlat svårt att hålla mun när Messi jobbar, men det är ju ingen nyhet. Sida-gåendet var förskräckligt dåligt, men annars jobbade han bra på alla sina övningar.

Idag blev det en långprommenad på gång- och cykelvägar, för dagen helt öde då folk gick på sjöisen. Bra!Vi avslutade med ett lydnadspass vid en skola; momenten var platssittning och platsliggning, fotgående, sättandet, inkallning och fjärrdirigering.
Messi hade inga problem med platsmomenten, men pep någon gång i glappet mellan momenten. Han började fotgåendet både slarvigt och ljudligt, så jag avbröt och frågade om han tänkte koncentrera sig...? Jo, det ville han, och fortsatte i mycket god stil. Han fick gå ett helt program direkt, det som var mindre bra var ett ljud i backastegen och något snett sättande i vändningarna. Vi filade på detaljerna efteråt, men det var svårt att få till stegen idag, de som funkar så bra inomhus... Sättandet var mkt bra, lika så inkallningarna. Det stora glädjeämnet var ändå helheten i fjärren, där enda missen var ett pyttesteg frammåt i ligg-stå-skiftet, på 6 meters håll. Vi fortsätter att pyssla med fjärren inomhus dagligen, för vi har några meter (!) kvar innan det är tävlingsdugligt.

Tino var väldigt het, och behövde en hel del uppvärmning innan han var någorlunda med på banan. Han klarade platsmomenten, men högertassen var instabil i sittandet under min återgång. Fotgåendet var rätt ok, men i sättandet trampade han med högertassen igen, så där blev det backning. Inkallningarna var jättebra två gånger av tre. I fjärren blev det en liten framgång då han hittade tillbaka till riktiga utföranden med godis bakom sig. Första försöket med godis framför gick bra, sedan blev han osäker, men gjorde rätt igen på slutet.

Ja, det var den här helgen, det. Skönt att vi snart får skriva februari!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar