Summa sidvisningar

tisdag 1 januari 2013

God fortsättning!

Hemma efter en nyårshelg på landet, brukar alltid fly dit för att slippa de värsta fyrverkerierna. I år var det ovanligt smälligt där också, men det höll bara på i tre kvart. Mina hundar är egentligen inte rädda för smällarna, men de blir lite skälliga och undrar vad sjutton som händer. Min gamla springer var dödsskraj, det var himla jobbigt för honom den här tiden på året.

Halvmetern snö som vi dragits med hela december har nu så gott som försvunnit efter några dagar med +5 grader. Till och med gatorna är isfria nu, kvar är allt smältvatten och gatsanden, så nu är det skitigt.
Men i lördags, förra året alltså, hann vi med ett lydnadspass på isgata. Momenten för dagen var platsliggning och platssittning (inga problem), fotgående, sättande under gång, rutan och fjärren.
Tino hade ett ok fotgående med något inledande ljud. Första sättandet var jättebra, men på reprisen ställde han sig!! Que?? Fattar inte vart det kom ifrån... Han fick göra om, och då gjorde han allt rätt igen. Rutan fick han göra två gånger, båda med korrekta ingångar framifrån. Kommenderade "ligg kvar" efter det ordinarie ligg-kommandot, det fungerade jättebra på första skicket. På försök två ställde han sig för tidigt ändå, så det var mycket dragning åt den sköna stående positionen. Fjärren fungerade inte alls, har lite svårt att förstå att det är så stor skillnad mot hans skiften när vi tränar inomhus. Skall börja experimentera med belöningsplaceringen ute för att se om det förbättras.

Messi gjorde ett bra fotgående med bara ett litet ljud. Han var på väg att ljuda i stegen, men ändrade sig när jag visade belöningen i min hand. Jättebra sättanden med korrekt tittande frammåt. Rutan fungerade jättebra, men på försök två satte han sig istället för att lägga sig. Fjärren fungerade skapligt på 5 meter, fick en liten frammåtrörelse i ligg-stå.

I helgen har vi roat oss med andapportering! Tino fick hämta en and tre gånger innan den skulle kasseras, det var väldigt spännande tyckte han. Två gånger levererade han faktiskt i hand, men upptagen var lika usliga som vanligt. För övrigt fick han jobba med dummies medelst dubbelmarkeringar, sök och linjetag. Han var alldeles för het i början, men efter att ha sprungit av sig gick det riktigt bra. Hade förresten hjälp av L som funktionär på alla träningspass, det var så värdefullt.

Messi började lite skakigt, han var osäker på funktionären och blev tittig. Allt eftersom jobbade han upp sig, och på det avslutande träningspasset agerade han med naturlig självklarhet. Han fick ett 20-tal skick under helgen, och levererade alla utom en direkt i hand.

Nu lägger vi 2012 till handlingarna och fokuserar på ett nytt och fräscht 2013!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar