Summa sidvisningar

söndag 20 januari 2013

Nöjda nu,

...ni som gillar vintern? Hade -19 grader i lördags morse, och det blev inte varmare än -15 under dagen. I kombination med den fuktiga luften blir det galet iskallt!! Idag har det varit betydligt bättre med bara någon enstaka minusgrad, men vinden gjorde att det kändes kallt ändå. Fördelen är att man inte behöver vara rädd för huggormar...
Tog några bilder igår, men jag får inte överföringen att fungera (morr!!), så bilderna får vänta.

Nåväl, eftersom det var så vansinnigt kallt igår passade jag på att frosta av fysen, och vissa fynd gjordes. Hittade en liten skata därinne, samt en mås som jag helt hade glömt bort, så de har fått tjäna som träningsobjekt idag.
Messi uppskattade måsen, den blev kan kompis med direkt och sökövningarna gick helt enligt önskemål. Skatan blev han inte förtjust i, men han tog den i grundövningar på nära håll. På söket blundade han för den, men efter en del övertalning gav han med sig.
Tino grep båda, men började nypa och pyssla med dem, så det gick som förväntat. Under söket drog en hare iväg från sökrutan, något som Messi ljudligt kommenterade, men Tino fortsatte söka som om inget hade hänt... Konstigt!

Plockade sedan fram två valpdummies för att se om de mindes enkla dirigeringar; det var ju evigheter sedan vi tränade (jakt)apportering...
Messi hade helt koll på höger och vänster, samt "ut"-kommandot. Tino gjorde fel en gång på både vänster och "ut", så visst behövde han en påminnelse, den lilla vildhjärnan.

Igår handlade det mest om överlevnad i kylan, men vi tränade en del med visselsignalerna. Fick praktisk nytta av både stopp och inkallning då vi råkade stöta ett rådjur, och grabbarna svarade bra på signalerna. Båda klarar också av att släppa incidenten snabbt, så att vi kan gå vidare och förbi samma ställe utan återfall.

För övrigt hoppas jag att januari tar slut någon gång, så att vi kommer ett snäpp närmare våren... det är bistert nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar