Summa sidvisningar

söndag 13 januari 2013

På Knut åker julen ut

Nu har vi kallt igen, -8 grader. Solen sken lite försiktigt idag minsann, så det var fint, och massor av folk på prommenad. Jag som är ute varje dag förundras över folkmassorna som är ute soliga söndagar kontra söndagar med trist väder; en enorm skillnad.

I torsdags blev det bara lite vardagsbetonad träning så som inkallning och stopp med visselsignal, inget särskilt alltså. I fredags tog jag tag i vittringsapporteringen igen, kändes lite nervigt efter föregående tränings debackel. De fick tre försök var med upplägget första försöket med två godisbitar vid pinnarna, och de två följande utan. Messi gjorde allt efter önskemålen, alla rätt! Tino gjorde också alla rätt, han tog sig till och med tid att sortera ordentligt! Väldigt skönt att det gick så bra, hoppas det fortsätter.

Igår blev det ingen strukturerad träning, men väl en långprommenad på nygammal mark. Löptikarna lägger lite sordi på stämningen dock, det är tidvis svårt med uppförandet hos unge herr Messi.

Idag har vi fortsatt i samma stil medelst långprommenad på gångvägar, så Messi har fått gå en hel del sida-gående för att sansa sig emellanåt. På hemvägen stannade vi till vid en vändplan bakom en skola för att köra fotgående. Messi fick träna både helhet och delmoment, och bara en gång ljudade han. Kom på att han är tyst om jag börjar momentet med språng marsch, så det får bli modellen ett tag framöver. Han var lite för snabb i några vändningar och sakta marsch har förbättringspotential, men annars kändes det bra med fin attityd och bra uthållighet. Testade också av fjärrdirigeringen på 6-7 meter, fungerade bra med allt utom ligg-stå där det blir ett skutt frammåt. Skall testa att på kort avstånd försöka locka honom frammåt med en godis, och belöna när han anstränger sig för att stå kvar.
Tino måste börja med några lugna övningar för att hitta rätt i positionen, så vi trixade lite med det inledningsvis. Annars gjorde han det mesta bra, och jag belönade bara under raksträckorna för att dämpa förväntningarna på de ingående delmomenten.

Idag kastar vi ut julen på allvar, jag tar avsked med glögg och risgrynsgröt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar