Summa sidvisningar

tisdag 29 januari 2013

Sitt? Ligg? Nix!

Lite snö är det ju kvar, men idag har det regnat, och mer av den varan väntas imorgon... Den här "värmeböljan" är säkert tillfällig, men skönt att få ett brejk från kylan emellanåt.

Igår blev det en genomgång av hopp-apporten på badets parkeringsplats. Tyvärr står det inget hopphinder där (...konstigt nog...), utan jag använder mig av parkeringsavskiljarna som hinder. Messi gjorde en helgjuten insats, var helt tyst och effektiv. Tino pep någon gång inför uppställandet, men annars gjorde han det bra.

Idag kände jag mig ovanligt hängiven och tågade mot kyrkans parkering för ett lydnadspass. Ambitionen var hög, men resultatet blev inte fullt så strålande på alla punkter. Momenten för dagen var platsmomenten, fotgående, sättande under gång, inkallning, rutan, metallapporten och fjärren.
Det började bra med helt stabila platsmoment för de båda. Hade en godis framför dem i platssittningen för att påminna om utförandet.
Messi gjorde ett riktigt bra fotgående, högersvängarna gick jättebra allihopa. Han pep en gång i backastegen, men inget i vändningarna. Men sättandet blev en katastrof, han tänkte minsann inte sitta på den kalla blöta asfalten, utan körde med någon sorts halvstående. Gjorde om flera gånger, och på slutet gjorde han till slut rätt, men det var en kämpainsats. Fattar inte!! Inkallningen gick kalasbra, och hans två försök på rutan var superbra,- även med inkallningen. Metallapporten var han inte så glad att återse, han tar den förståss men långsamt. Fjärren gick som befarat dåligt eftersom han inte ville sitta ordentligt, så den fick bara en kort översyn. Gjorde några länkar och kombinationer också, det såg bra ut.

Tino presterade ett bra fotgående, han hade koll på delmomenten och hade inga ljudliga kommentarer. Sättandet började med ett ställande, men sedan gjorde han rätt. Inkallningen var kalasbra, och skicken till rutan gick jättebra. Han var dock tveksam till läggandet i rutan, så det blev ett dk och sedan extra belöning för läggande och kvarligg. Metallapporten gick väldigt bra trots att den var både snöig och iskall. Så skönt att han gillar den nu, han hade svåra problem med metallen tidigare. Fjärren gick inte bra, han var ju tveksam till läggandet idag (...hallå...), så det blev bara en liten översyn för honom också. Länkarna och kombinationerna gick smärtfritt.

Blir alltid lite nojig när jag får ett felaktigt utförande som känns medvetet, som Messis nekande till att sitta. Testade momentet på prommenaden efteråt ute på snön på gärdet, och han bjöd på ett halvställande igen. Då gjorde jag en grundövning, och sedan fungerade sättande som vanligt. Hoppas att det var ett rejält tankefel som var orsaken, för han satt ju fint på platssittningen och i de andra momenten. Att han skulle reagera på underlaget känns inte troligt, och han har en tjock "kudde" av päls där bak att sitta på, så det håller jag för osannorlikt. Kommande träningar får avslöja läget...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar