Summa sidvisningar

torsdag 17 januari 2013

Skön träning i vintertid

Nu har vi tilldelats en massa onödig snö igen, det har kommit uppåt 3 decimeter den här veckan. Ja, ja, det är så ljust och fint, så... men också väldigt jobbigt för en vintercyklist...

Den här veckan har vi alltså inte tränat så där skrytsamt mycket, men flera pass inomhus har det blivit förståss. Messi har överraskat med något snabbt upptag på metallapporten (!), vi jobbar vidare med stegförflyttningar och vändningar, samt det eviga pysselmomentet fjärrdirigeringen. Men förbättringar kan ses, förstår ni, så det känns värdefullt att trixa med det hela.

Idag var vädret bättre, så vi har gjort ett ordentligt lydnadspass på kyrkans parkering, både upplyst och plogat minsann! Valde den mindre ytan idag med lite sämre belysning för att få svårare skick till rutan, samt att det finns en byggbod där att gömma sig bakom för platsmomenten. Momenten för dagen var platssittning och platsliggning, fotgående, sättande under gång, inkallning, fjärrdirigering och rutan; samt flera länkar.
Platsmomenten gick utmärkt med bara ett belöningstillfälle efter platsliggningen.

Messi var lite het i början, vilket innebär en del ljud, men de försvann efter "uppvärmningen". Fotgåendet var lite yvigare än vanligt, och han tyckte jag var konstig som inte kunde gå rakt och rytmiskt (det var glashalt bitvis). Han fick först göra momenten var för sig, och sättandet var jättebra, likaså inkallningen. Rutan gjorde han kalasbra, förutom den avslutande inkallningen, som jag helt har glömt bort att detaljträna... Men nu har jag bevisat för mig själv att han behöver en genomgång av det! Sedan var jag modig och körde både länkar och kedjor, först lite enklare och sedan allt svårare. Han övertygade med att klara en del av fotgåendet, sättandet, inkallningen och hela rutan (med hjälp på att hitta fotpositionen efter inkallningen) tävlingsmässigt utan hjälper och belöning! Känns riktigt bra! Gjorde lite fjärrdirigering på slutet, och nu såg det fint ut på 6-7 meter. Min taktik är att fortsätta träna fjärrskiftesdetaljerna inomhus dagligen för att få en ordentlig grund, och testa av den ute lite då och då.

Tino ljudade också lite i början, men även han tystnade efter en liten stund. Fotgåendet var rätt bra, han plogar ju fortfarande, men positionen är mycket stabliare än tidigare. Han klarade fotgåendets delmoment riktigt bra. Sättandet var bra, men jag såg nog att han lyfte den där högertassen någon gång... Inkallningen var riktigt bra, och tänk att han anpassade farten så fint istället för att tokrusa! Rutan klarade han jättebra, jag hjälpte med ett "ligg kvar" för att få ett lugn inför inkallningen, som han gjorde fint. Kedjorna gick problemfritt, han har ju mer rutin att luta sig mot, men det kändes bra. Några små test med fjärren gjorde vi också. Bäst blev det med belöningen 2 meter framför honom, och med lite uppmuntran kunde han även ställa sig upp, och då med snygg teknik. Vi fortsätter detaljstudierna, och får prova oss fram till hur vi kan överföra den fina tekniken inomhus till något liknande utomhus.

En rätt skön träning idag, alltså, med flera glädjeämnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar