Summa sidvisningar

söndag 24 mars 2013

And-ligt

Solen har varit flitig i helgen, och någon liten plusgrad har det varit under dagen. Men med flera minusgrader på nätterna har det liksom inte vänt ännu.

Igår var det verkligen på tiden att det blev ett träningspass med änder! Senast vi tränade med vilt var på nyårshelgen... vintern har inte varit nådig med galet mycket snö och ovanligt kallt. Men nu var det dags, så jag tog med mig två änder till Messi och två dummies till Tino och traskade ut till skogsbacken vid gärdet.
Messi fick mest göra linjetag, blandat med några markeringar och sök. Inledningsvis var han aningen ringrostig, han lade ner fågeln vid ett tillfälle, och hade något enstaka klent grepp, men överlag såg det fint ut. Jobbade mest med öppna upptag som han haft svårt med tidigare, men nu fick jag bara en snabb "fråga" på hela passet. Vid ett tillfälle gick han efter eget huvud på ett linjetag, men han stannade på uppmaning så att jag kunde skicka om. Det var kul att se att glädjen och fokuseringen var på plats efter det långa uppehållet.
Tino ylade som en mistlur, han vill ju så gärna ha en anka han också... Men han brukar behandla fågel som ett pipdjur, så det fick han inte. Han fick apportera sina dummies istället, och när han väl får jobba så är han nöjd med det. Han var som sagt mer än lovligt uppspelt, så lyssnandet var inte på topp, så att säga.

På kvällen märkte jag att Messi haltade på vänster fram, förmodligen fick han en smäll under träningen i skogen. Idag är han lite svullen över en tå, men han verkar knappt bry sig. Skall kolla med veterinären imorgon för en bedömning av läget, om det inte förbättras under natten.

Har alltså tagit det lugnt idag, bara korta koppelprommenader. Men för att kunna hålla Messi lugn är det bäst att träna något ändå, så vi har gjort lydnadens platsmoment (gick u.a), vittringen och fjärrdirigeringVittringen fick de göra fyra gånger var, helt utan godis vid pinnarna. Båda valde rätt alla gångerna, och alla inleveranser fungerade fint. Båda plockade dock med en annan pinne vid något tillfälle. Messi hade någon miss i något fjärrskifte, men rättprocenten ökar hela tiden. Det han oftast missar på är stå-sitt, medans stå-ligg fungerar bättre med den nya tekniken. Tino blir lätt frustrerad i fjärren, så nu är jag noga med att bara göra lugna skiften. Har ju testat mycket med olika ord/handtecken, och nu fick jag bäst utföranden med "backa" istället för "sitt". Det är ett intressant moment, den där fjärren... 

Nu går vi in i påskveckan, härligt med lite ledighet på schemat!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar