Summa sidvisningar

torsdag 28 mars 2013

Glad påsk!

Vårvintervädret fortsätter med ett par plusgrader på dagen och flera minusgrader på nätterna. Tydligen är det ingen riktig vår i sikte den närmaste veckan heller, men så länge det är soligt får man vara nöjd.

Messis lilla skada på en tå visade sig vara en värskeblåsa i hudvecket mellan tårna. Blåsan sprack ganska snabbt, och har naturligtvis vätskat en del, men nu är det nästan läkt. Vi hade tur att det inte blev värre än så.

I tisdags tog vi ett träningspass på gärdet, underlaget var utmärkt på den hårt packade snön i de gamla skoterspåren. Momenten som avhandlades var inkallning, rutan (2 skick), metallapporten och fjärrdirigeringen. Messi gjorde allt så fint, hade endast en miss i fjärrens stå-sitt-skifte. Testade fjärren på fem meters håll, och det gick bra. Gjorde inkallningen både med och utan ställande, och nu känns det som att han är fullt medveten om att han måste lyssna noga. Tino klarade att ligga kvar i rutan, och gjorde också rätt i avslutningen. Det ena rutskicket var lite vimsigt, men han redde upp det själv. Fjärren är fortfarande svår för honom, men vi fortsätter på den inslagna vägen.

Idag packade jag träningsväskan och gick iväg till brukshundklubben för ett lydnadspass. Underlaget var lika illa som förra gången, delvis upptrampad snö och is. Vi fick lite störning av ett par agilityekipage, och det märktes tydligt på Messi att vi har tränat i perferin hela vintern.
Momenten för dagen var fotgående, sättandet, inkallning, rutan, hopp-apport och metallapporten. Messi började fotgåendet bra, men så kom det några pip och jag avbröt. Sedan gick han riktigt fint. Sättandet var problemfritt, likaså inkallningen. Han klarade rutan alla tre försök komplett med avslutningarna, även om det finns små förbättringar att fila på. Hopp-apporten klarade han kalasbra när jag gjorde raka kast, men det var svårare med de sneda kasten. Metallen såg riktigt bra ut jämfört med hans standard, och det känns som att upptagen och farten in kommer att bli ännu bättre med mer mängdträning. Gjorde mest kedjor med fyra moment i taget, och han jobbar på utan att mattas.
Tino hade ett helt ok fotgående, men var något forcerad i framförandet till sättandet, som annars var fint tekniskt. Inkallningen gick bara bra. Hans utföranden i rutan var lite ojämna, han hamnade på olika ställen i rutan alla skick. Han kanske behöver några skick med taget igen för att balansera upp det hela? Avslutningarna var jättebra, och han hade inga tendenser att tjuvstarta idag. Apporteringsmomenten gick jättebra, och jag belönar ganska ofta när han sitter stilla innan komando. Det är ju så kul att hämta metallen nu för tiden!

Min största farhåga nu är våran brist på störningsträning. Messi känns hyfsat duktig på momentens utföranden, men nu är han dålig på att hantera miljön omkring. Förhoppningsvis kommer han in i tänket igen ganska snart, det har ju fungerat förut, så det skall väl inte vara omöjligt...?

GLAD PÅSK och trevlig långhelg till er alla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar