Summa sidvisningar

söndag 10 mars 2013

Avancerad störning

Burr, så kallt det har varit i helgen!! Känns konstigt med ett par minusgrader även på dagen när solen skiner med allt den förmår. Den där vinden från ishavet är inte att leka med. Gatorna är i princip isfria i alla fall, men snön dröjer sig kvar.

Igår tog jag med dummyväskan till den norra skogsbacken bortom gärdet, det stod apportering på schemat. Övningarna var i tur och ordning:
  • en trippelmarkering
  • ett dolt linjetag med störningsdummy
  • ett sök med fem dummies med kluriga placeringar typ inne i granris
  • en klockanövning med tre dummies; frammåt, höger, stopp, vänster, ut
  • linjetag med störning och en medvetet obeslutsam förare
  • gemensam avslutning med fast-i-kast-övning
Messi fick en besvärlig start. När han var på väg in med en markering sprang han på ett rådjurshuvud (!!!, börjar ledsna på alla kadaverrester nu), och släppte följdaktligen dummyn. Snacka om svår störning... På söket hände det igen, han släppte sin dummy när han sprang på en annan apport. Men då hann jag röstkorrigera innan han grep tvåan, så jag tror att det blev utvecklande. Han har inte haft problem med det tidigare, men med rådjurshuvudet i färskt minne var han lättstörd. Lite lekbeteende vid inleveranserna idag igen, men det blev bättre efter den svåra inledningen. Resten gick väldigt bra, han klarade alla dirigeringsuppgifterna direkt.
Tino glänste på söket, men hade svårt med dirigeringarna idag, behövde flera försök innan han kunde lyssna ordentligt. Han avslutade fint med bra stabilitet i fast-i-kast-övningen.

Idag började vi med en långprommenad på gång- och cykelvägar; iförd lågskor! På hemvägen stannade vi till på baksidan av en skola för ett lydnadspass. Momenten för dagen var platsmomenten, fotgående, sättande under gång samt fjärrdirigering. Messi fick börja med ett långt fotgående med fokus på tempoväxlingar och vändningar/steg insmyget i programmet. Han var laddad, och gjorde ett ljud i backstegen, men var snäppet lugnare i del två av fotpasset. Sättandet gick utmärkt, jobbade speciellt med sträckan innan kommandot. Fortsätter pyssla med fjärren, fick till många bra utföranden av våra svåra skiften. Har bytt både handtecken och kommandoord, det förbättrade stå-sitt har jag döpt till "backs". Det är lite jobbigt att behöva backa i avståndet, men det är nödvändigt med den här justeringen på längre sikt.

platsliggningen ställde sig Tino upp efter bara ett par sekunder, och då såg jag att han hade en björkkvist insnurrad i pälsen på magen. När den var borttagen genomförde han momentet lika bra som vanligt, så jag hoppas att problemet var av fysisk natur. Fotgåendet var helt tyst, men han hade svårare med positionen. Sättandet var kalasbra. Fjärren är lite frustrerande för tillfället, det blir ofta fort och fel, och därmed svårt att singla ut det som är bra. Vi skall ta en period nu med fokus på lugna skiften där jag belönar fasthållande av positionen, till förmån för snabbhet. Har jag sagt det förut om den lilla startraketen?! Han är ju för härlig, men hur speedad kan man vara egentligen...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar