Summa sidvisningar

söndag 17 mars 2013

Vårvinterkänsla

Kan ni förstå, idag har det varit plusgrader! De svinkalla nätterna gör att snö och is hänger kvar, men nu porlade smältvattnet lite här och var. Så skönt! Hörde gulsparven harkla ur sig en sångtruddellutt i början av veckan, men den har haft det svårt sedan dess i kylan.

Igår tillbringades dagen i sällskap med familjen, och då passade jag på att ta hjälp med vittringsappoteringen för att få ett tävlingsmässigt upplägg. Messi fick 6-7 försök totalt, alla utan godis vid pinnarna, och han grep rätt pinne på alla försök. De sista försöken gjordes som i elitklassen. På två försök plockade han med någon annan pinne, men alla avlämningar fungerade.
Tino grep också rätt pinne alla gångerna, kändes säker i sitt urval. Han fick göra hälften av försöken med upplägget som i elitklass. På det näst sista försöket var han överdrivet intensiv i sökfasen, så han fick en godis framför pinnarna på sista försöket. Då kom lugnet tillbaka, och han gjorde allt rätt.

Idag hade vi en riktigt fin träning med dummies i norra skogsbacken. Momenten för dagen var:
  • ett sök med 5 dummies
  • en trippelmarkering med styrd apporteringsordning
  • klockan-övning med höger, vänster, stopp, ut
  • övning med syfte att få lugn koncentration vid skickögonblicket
  • fast-i-kast-övning
Strax till vänster om oss låg rådjurskadaverfyndet från förra veckan och lockade, men båda lät bli det, även om Messi doftade längtansfullt ditåt. Messi tramsade lite med någon dummy på hemvägen idag också, det ser inte så snyggt ut. Om problemet kvarstår även när det är barmark skall jag specialträna det, men förhoppningsvis beror det på snön... Hm.

Messi jobbade kontrollerat med söket, men jag förstärkte den första inleveransen med en inkallning. På trippelmarkeringen spikade han inte nerslagspunkterna, men gott nog. Inga problem med dirigeringsuppgifterna. Fick ett ljud inför uppställningen av ett linjetag, så jag gjorde en specialare av det. Jag riktade in honom mot en apport, men istället fick han ta en godis bakåt. Utvecklade med två apporter som jag pekade mot växelvis, men han fick mestadels ta godis bakåt. Inga problem med den gemensamma fast-i-kast-övningen.

Tino var hypereffektiv i söket, och idag hann han lyssna fint på signalerna vid dirigeringsuppgifterna. Inte ett fel blev det, förutom de små ljudliga kommentarerna då, förståss... Han klarade stadgeövningen också, men han får kämpa med sig själv för att sitta still, speciellt i första kastomgången. 


Vill också uppmärksamma Tinos mamma Toppa som tilldelats Kennelklubbens Bruksavelspris, som första tollare, dessutom. Det är en mycket hedrande utmärkelse, stort grattis till de bästa uppfödarna och de bidragande valpköparna på Agrosofens kennel!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar