Summa sidvisningar

torsdag 7 mars 2013

Årspremiär

I tisdags kände jag att det var dags att damma av vittringen, det var länge sedan vi tränade den. Metallapporten fick också hänga med i samma pass, men jag var inte helt nöjd med träningen... Messi var försiktig med metallapporten, kändes som ett steg bakåt, men den var i och för sig både iskall och snöig. Insitten var dock fina, och det var ingen skillnad när han fick vänta på belöningen till efter vittringen. Gjorde den första omgången vittring med godisbitar vid pinnarna, sedan utan. Försök ett och två var bra, men sedan började felen. En gång tog han fel pinne, en gång tappade han pinnen och en gång var insittet dåligt. Det blev alltså lite för många försök, även om han fick pauser mellan. Men han avslutade med att göra allt rätt. Tino var klart bättre än Messi idag, enda klagomålet var att han på det sista vittringsförsöket  blev lite forcerad vid pinnarna.

Väl ute i kohagen ville grabbarna hemskt gärna springa ut bland vassen, såg lite misstänkt ut... När jag blåste inkallning kom de farande med var sitt ben i munnen; rådjursben igen... Tänk att Messi ville ge trofén till mig! Eftersom jag hade en extra påse med mig i träningsväskan tog jag med mig klöven hem, kanske kan vara användbar.


Cool kille fryser aldrig
Igår gjorde vi bara en pyttespecialare; Messi fick träna inkallning. Kollade först av stoppsignalen på kanske 30 meters håll när han var på väg utåt; gick kalasbra. Sedan lydnadsinkallningar; först med ställande, sedan utan och den sista med ställande igen. Han gjorde allt rätt, måste träna mer sådant nu när han är så säker på bra ställande.

Idag gjorde vi årspremiär på brukshundklubben! Underlaget var dock värdelöst med isig, nertrampad snösörja, och det blev snabbt väldigt kallt när solen försvann. Började med platsmomenten, som gick jättebra, men det var störningsfritt. Övriga moment för dagen var fotgående, sättande under gång, inkallning, rutan, hopp-apporten och metallapporten.

Messi började med några små ljud i starten av fotgåendet, men sedan var han helt tyst. Gjorde något enstaka steg och vändning inbakat i programmet för att få ner förväntningarna på dem, kändes bra. Sättandet fungerade bra rakt igenom. Den första inkallningen valde jag att göra utan ställande, men då felade han, så vi gjorde om och det fungerade utmärkt resten av försöken. Testade att göra den första rutan som helt moment, gick riktigt bra. Andra skicket var också jättebra, men det blev sämre på det tredje och sista försöket, då i kedja. Han sprang först genom rutan, men jobbade sig in självmant. Sedan reste han sig för tidigt; det var oväntat och ett observandum.  
Hopp-apporten fungerade dock strålande, väldigt skönt att han kom ihåg den igen sedan träningen hos Niina. Jag värmde upp metallapporten innanför jackan för att göra den mer inbjudande, och visst bjöd han på flera fina utföranden, bara det sista upptaget var snäppet sämre.

Tino gjorde också ett bra fotgående, även om vi inte kunde gå så långa sträckor pga underlaget. Sättandet fungerade bra. Vid första inkallningen ställde han sig innan hit-kommandot, inte bra. Hoppas att det berodde på att han frös, han var huttrig, då har han extra svårt att vara stilla. Samma fenomen dök upp i rutan, där han ställde sig upp. Urk!! Skicken till rutan och inkallningarna från rutan fungerade jättebra, och apporteringsmomenten gick väldigt bra rakt igenom.

Imorgon är det fredag igen, så gôtt! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar