Summa sidvisningar

torsdag 21 mars 2013

Fortsatt mössa på

Snön faller och vi med den, den här eviga vintern, och ingen förbättring i sikte heller. Jo, det spås bli någon plusgrad dagtid i helgen... Det är åtminstone utlovat solsken, så det kan ju bli trevligt ändå...

I måndags hade vi ett fokuspass med fotgående. Messi var skogstokig, tjöt för varje steg och vändning, så jag avbröt och hade ett ordentligt utvecklingssamtal. Sedan blev det jättebra; han var tyst, nogrann och koncentrerad. Tino var samlad och lugn, och då går det alltid bra! På gärdet tränade vi avslutningen av rutan. Nu har Messi hittat rätt position i det avslutande fotgåendet, men har testat att tjuvstarta i inkallningen. Jobbar alltså med lekfulla utmaningar för att få det viktiga lyssnandet, och resultatet blev bra.

I tisdags var det hemskt blåsigt blandat med iskalla snöbyar, så vi började inomhus med detaljer i metallapporten. Det gick bara bra för båda. Väl ute blev det några små övningar med valpdummies. Grabbarna fick var sitt dolt linjetag som båda löste jättefint. Sedan ett par dubbelmarkeringar in i vassen som de fick jobba på växelvis. Inte helt klockrent, allt kom in utan krusiduller, men med någon krokig väg hem kan jag tycka...

Igår gjorde jag och Messi några repetitioner av inkallningsdelarna, som i måndags. Vi jobbar vidare med att kvalitetssäkra detaljerna, och det känns som att han köper konceptet, för han ansträngde sig så bra.

Idag har vi genomfört ett ordentligt lydnadspass på kyrkans parkering. Kände att det var lönlöst att gå till brukshundklubben, även om vi verkligen behöver störningen nu, men underlaget var uselt för någon vecka sedan och det har fortsatt att vara kallt, så...
Började med platsmomenten, gick bara bra, men det var som sagt störningsfritt. Gjorde först ett helt program fotgående, följt av en kedja med ett kort fotgående, sättandet, inkallning, rutan och metallen. Nästa kedja var fotgående, rutan, metallen och fjärren; följt av lite detaljstudier.
Messi var lite ljudlig först i fotgåendet, men då avbröt jag och samlade upp honom igen. Sedan gick han fint. Resten gick väldigt bra, men vi är inte klara med fjärrdirigeringen ännu. Han kan de förbättrade skiftena på 3 meters håll, så vi fortsätter på den inslagna vägen.
Tino gick i huvudsak bra i fotgåendet. Den största missen kom i rutan, där han tjuvstartade inkallningen. Idag fungerade dock de två skicken till rutan, trots svårigheten att han fick springa strax förbi sin externbelöning. Nu jobbar vi med lugna skiften i fjärren på korta avstånd, och det ser ganska lovande ut. Mina handtecken har genomgått en ny revision för att få bästa utfall; det är hunden som skall välja vilka handtecken vi gör, som Niina säger!
Sammantaget en trevlig träning, fast rysligt kall. Kom igen nu, våren!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar