Summa sidvisningar

fredag 15 mars 2013

Småsegt

Åh, så skönt att göra helg nu! Känner mig ovanligt trött och seg, men det beror nog på att sömnen varit lite halvtaskig i veckan. Vintern fortsätter med full kraft, hade -14 i morse, och det är okristligt kallt för att vara mitt i mars. Enligt kalendern skall det vara vår!!

Vi har inte haft våran flitigaste vecka någonsinn, men lite träning har det blivit ändå. I tisdags blev det ett ordentligt pass på kyrkans parkering. Vi började dock inomhus med metallapportering, det gick riktigt bra för Messi med 3 kalassnabba upptag av 5. Tino var helt felfri.
Första övningen ute (delvis i intensivt snöfall!!) var vittringen. Försök 1 var med godis vid pinnarna, resten utan. Körde sedan direkt en kedja med fotgående, sättande under gång, inkallning och rutan; följt av en ny kedja med rutan, apportering (trä), vittring och fjärrdirigering.
Messi var tyvärr genomgående ljudlig, mest i fotgåendet, men även inför andra moment!! Vet inte varför, möjligen var han inte tillräckligt uppvärmd/aktiverad. Han fick börja, så han var inte triggad av Tinos arbete, och i passiviteten grävde han i snön och var avspänd. Irriterande!!  För övrigt, då? Jo, han tog fel pinne på försök 2 i vittringen, men resten var väldigt bra med fina sökarbeten och avslut. Han missade lite i en av rutorna, han kom för djupt men jobbade sig in självmant. Det var egentligen mitt misstag, jag var inte alert och missade i stå-kommenderingen. Det fina var att rutans avslutning fungerade riktigt bra. Fjärren börjar arta sig, men nu har vi backat i avståndet till 3 meter igen för att befästa justeringarna. Hårdträning inomhus pågår!
Tino var ovanligt tyst! Han missade en gång i skicket till rutan, han sprang till vittringspinnarna istället... Det hände ju förut också, men han måste lyssna och inte gå efter egen förmodan, så jag fortsätter att envisas med att ställa ut störningar. Alla vittringsapporter var fina! Han reste sig för tidigt i rutan igen, trots extra ligg-kommando. Känns som att en liten kampanj på området är aktuellt.

I onsdags ägnade sig Tino åt musjakt på gärdet och att botanisera bland nyfällda träd, medans Messi fick träna inkallning. Konceptet är att det bara ibland blir ett ställande-kommando, ibland blir det slät inkallning. Hans uppgift är då att lyssna noga och inte ta ut något i förskott, något han gjorde väldigt bra för dagen.

Igår blev det ingen träning, men väl ett besök på det stora djursjukhuset för ögonlysning på Messi. Han skötte sig så bra, och fick omdömet utmärkta ögon utan minsta anmärkning! Förtjusande!

Idag blev det en repris på onsdagens övningar, alltså bra inkallningar och detaljer i fjärrdirigeringen. För övrigt var det fritt spring på schemat, och mycket tid ägnades åt deras respektive favoritsysselsättningar. Tino letar pinnar och gräver efter möss, och Messi gräver i snön efter isklumpar som han glatt tuggar i sig. Sedan försöker han lura Tino att lämna dagens pinn-fynd för en sekund, så att han kan sno den själv och få Tino att jaga honom. Helkul!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar