Summa sidvisningar

måndag 23 maj 2011

Det är lätt att glömma...

Jaha, måndag igen... Helgerna svischar förbi, och vi är redan i slutet av maj; hur gick det till...? Det är en fantastisk tid nu, och visst vill man vara ledig jämt när syrenerna börjar blomma...

I lördags hade vi en träningsstund med dummies. Tino fick börja med ett minisök med två dummies, och jag glömde bort att vissla in honom direkt efter första upptaget...  Och visst tog han en lov med dummyn i mun utan direktleverans... Knäpp är man. Men reparerade med att fela, och repetitionen (utan vissling, men jag var iaf beredd...) gick utmärkt. Sedan linjetag, där vi tillsammans placerade ut en dummy, och jag smög ut en till några meter bakom när Tino fick ett godissök. Klarade skicken så bra!

Dags för Messi, som löste sitt lilla sök på ett bra sätt. Linjetag efter det, vi lade ut dummyn tillsammans och gick tillbaka i en båge så att han inte skulle gå i spåren under skicket. Inga problem. Tredje övningen blev en markering. Kastade en dummy i snåren, vände om och kastade (för första gången med Messi i utgångsposition) dummy nr 2. Vände om igen så att han fick ta den först kastade först. Prioriterade lugna, fina vändningar och rätt fokus utåt. Han klarade allt på ett fint sätt.

Avslutade med nya linjetag. Tino fick samma upplägg som tidigare. Han missade första försöket, fick skicka om tre gånger innan han gick ut rakt. Upprepade åt andra hållet, då gick det mycket bättre, men jag fick förstärka med ett ut-kommando. Messi fick också ett nytt linjetag på sin nivå, inga problem trots störningsdummy två meter från oss.

Idag blev det lydnad på vår vanliga träningsplats på gärdet. Messi fick börja med fotgående, han gjorde raksträckor på 10-talet meter och vänstersvängar. Kändes bra! Jag har hans belöning i munnen (torkat kycklingkött idag), och spottar den till honom efter klicket. Då får jag inget titt på händerna, han har så lätt att ta handtecken att det här känns som en bra metod. Tanken är att kombinera detta med extern belöning, jag håller på att smyga in den igen vid träningen av fjärren. Vi har ju haft en liten konflikt om belöningsburken tidigare, så den får vila ett tag till.
Fortsatte med test av både läggandet och inkallningen; och han klarade båda tävlingsmässigt! På ställandet bjöd han först på ett läggande, trots att han ställde sig när vi repade inför momentet. Hm. Tränade sedan detaljer i ovanstående moment. Snart dags att börja träna på kedjor... läskigt men kul!

Tino fick slita med sitt fotgående, och det var extra svårt med stegförflyttningarna åt höger idag. Fick fela och börja om många gånger innan han hittade en skaplig position. Mycket kvar... Efter den duvningen gjorde han en jättefin inkallning helt tävlingsmässigt! Sedan hade han helt glömt bort hur man gör sittande under gång, men efter några försök gjorde han allt rätt. Han är så komisk!

Slutligen tog vi några rundor i en tänkt utställningsring, och tränade på stillastående med tandvisning. Messi tyckte att det var roligare att bjuda på lägganden, men rättade in sig snabbt. Tino tränade själv vid sidan om, och han ville ha belöning för att han sprang med kroppen i bananform, men jag avstod... Båda avrundade med svalkande dopp i diket; lerinpackning är väl bra för huden....?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar