Summa sidvisningar

måndag 9 maj 2011

Minisemester och utställning på Gotland

Yes; hundarna, bästa kompisen L och jag har varit på en minisemester på Gotland! Anledningarna var flera; dubbelutställning i SSRK's regi, sparris-premiären, att få möta våren på ett kärt ställe... Vi hade hyrt en stuga i Tofta dryga 2 mil från Visby; trevligt på alla sätt! Det finns flera uthyrare i trakten som tar emot hundar som gäster, och så här i lågsäsong är det riktigt billigt dessutom.

Fredagen ägnades åt shopping och prommenader i Visby, samt en skön tur på stranden i Tofta, helt öde och mycket hundvänligt så här års. Grabbarnas pälsar var fulla av finkornig sand när vi gick till stugan, men all sand ramlar ju ur pälsen när den torkar. Lite oortodox uppladdning inför en utställning kanske, men det var ju så fint och härligt....

På lördag var det alltså utställning på programmet, domare för dagen var norske Björge Espeland.
Messi började i juniorklassen, det var 6 juniorhanar på plats. Kritiken löd:
"10 månader. Mkt bra typ. Välformat huvud, vaket uttryck. Bra bett. Välformade ögon. Kan ha lite längre hals, något knappt förbröst. Harmoniskt vinklad, bra kropp. Jämna fina rörelser."
Resultatet blev Excellent med placering 1 i konkurrensen.
Domaren sade i tillägg att Messi hade rätt helhet och balans samt att han var lovande, men att han ville ha en mer mogen hund för att ge ck. Messi stod helt stilla under bedömningen och sprang alldeles utmärkt, så där kan åtminstone inte jag hitta något att anmärka på.

Tino fortsatte i öppen klass med två medtävlande. Kritiken löd:
"Fin typ. Välskuret huvud, vaket uttryck, kan ha mer könsprägel. Tillräcklig hals och resning, fin rak överlinje. Muskulös fast kropp, kan ha mer volym. Harmoniskt vinklad, kort kors, fina tassar, god benstomme, fina teckningar."
Resultatet blev Excellent med placering 1 i konkurrensen.
Domaren sade i tillägg att han saknade lite subsans och könsprägel för att ge CK, men att det fortfarande finns utvecklingspotential.
Tino hade suttit i buren medans Messi bedömdes, och det fanns ingen tid till uppvärmning innan han skulle in i ringen, så Tino var het som ett skållat troll... Han sprang i samma tempo som en travhäst, och det var svårt att få honom att stå helt stilla, så det var ingen strålande presentation. Jag blev mäkta förvånad när han fick excellent, speciellt som bedömningen hade sett ut fram tills dess. Verkligen kul, och nu är årets utställning för Tino avklarad!

På söndagen dömde norske Jan-Roger Sauge. Messis kritik löd:
"Hane av mkt god typ. Trevligt huvud, kunde haft längre hals. Tillräckligt vinklad front. God rygg, kort kors, hög svans. Tillräckligt vinklat bakställ. Rör sig ok från sidan, något trångt sett bakifrån. Prima päls."
Resultatet blev Very good. Inga övriga kommentarer från domaren gavs.

Sammanfattningsvis är jag jätteglad för Tinos exc., jag hade befarat något mycket sämre. Jag tycker ju att det är lite surt att Messi inte kunde få ck på lördagen, han vann ju klassen, men så är det. Jag hade i förväg kollat upp hur de båda domarna har dömt tidigare, så tuffa bedömningar var att vänta, vilket det också blev. Jag har ingen koll på slutresultaten, får kolla på Hunddata senare.

Förutom utställandet på lördagen hann vi med en fantastisk middag på favoritrestaurangen Bakfickan. Vi åt bland annat en ljuvlig, färsk gotlands-sparris till förrätt. Världens bästa!

Runt utställningsområdet finns fantastiska prommenadstråk med hav av vitsippor, gulsippor och andra vårblommor. Det är en härlig tradition att åka till Gotland den här tiden, speciellt när vädret är så här fint!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar