Summa sidvisningar

söndag 13 februari 2011

Messi på utställning

Jösses, vilket väder vi har haft!! När snöstormen dragit förbi kunde vi inkassera 30 cm nysnö som då fallit inom ett dygn, och gissa om det varit kris på samhällsnivå... I fredags morse gick inga bussar överhuvudtaget, det var strömlöst kring centralen så pendeltågen hade timslånga förseningar, och det var femtielva bilolyckor på vägarna. Det var verkligen illa, och vägarna var fortfarande i hemskt skick igår. Det kändes som att åka på en tvättbräda på motorvägen!! Och snön ligger kvar, vi har -10 grader nu; den här vintern är evighetslång.

Nåväl, igår var det dags för utställning för Messi, denna gång på bekvämt avstånd i Sollentuna. Så här löd kritiken av domare Mats Jonsson:
"Lovande valp, bra huvud och uttryck, mkt bra hals och rygg. Bra kors och svans, välformad bröstkorg, tillr. vinklar och benstomme. Goda rörelser, skulle vinna på lite fler vita tecken."
Vi fick HP och blev placerade som 4 i konkurrensen.

Även denna gång var Messi berörd av miljön, men i betydligt mindre omfattning än på valputställningen i november. Han var fundersam över allt tjo och tjim, men höll ändå ihop nerverna. När vi väl hittat en plats att sitta på kändes han lugn, och det var bara en kort väntan innan vi skulle in i ringen. Han lät sig hanteras på ett bra sätt, och stod stilla och fint under bedömningen. Han gjorde ett dåligt första varv under bedömningen av rörelserna, men när jag sänkte farten och han hade kollat läget lite, så sprang han fint. Det hela var snabbt över, så vi gjorde lite lydnadstrix brevid ringen. Det gick helt problemfritt, han kunde koncentrera sig fastän han var omgiven av andra hundar. Nu var ju godiset väl synligt, och han fick belöning för allt han bjöd på, men det kändes lovande.

På hemvägen passade vi på att göra ett snabbt besök hos L. med katterna Gina och Tindra. Gina tillbringade hela tiden på hatthyllan, men Tindra spexade som vanligt. Hon fräste en del åt Messi, men de nosade också på varandra, och var tämligen avslappnade. Messi skällde vid något tillfälle, men hade inga planer på att jaga henne, så det gick utmärkt! Sedan åkte vi förbi hundmatsaffären, och gick en prommenad med de andra hundarna som varit hemma allena.

Därefter fick Tino en genomgång av några lydnadsmoment. Fotgåendet var inte så välartat, men han var inte så uppvärmd som vanligt, kanske det spelade in. Vid inkallningen lade han sig ner på första inkallningen; det var något nytt... När vi repeterade gick det riktigt bra, men ännu ett observandum alltså. Så dags för rutan, utan target-hjälp. På första skicket var han lite splittrad, så han hamnade lite snett. Gjorde om, och nu blev det jättebra. Flyttade konerna ett snäpp, och skickade från 18 meter. Kors i taket, men det klarade han så bra, trots att jag ökade avståndet med två meter...  Han fixade även fjärrdirren på 4 meters håll, utan hjälp bakom.
Idag har vi tagit det ganska lugnt, även Messi har varit något dämpad idag efter gårdagens många aktiviteter. Den eländiga snön gör att det inte blir någon bra träning, så jag tog bara med kameran, inga dummies, ut i solskenet.  En flock rådjur sprang förbi på långt håll, förmodligen skrämda av några skidåkare. Messi fattade inte vad det handlade om, men Tino drog djupa andetag av den goda doften. Han behöver påminnas någon gång ibland om att man måste lämna dem ifred, och speciellt om hösten kan vi träffa på dem var och varannan dag. Tino får hålla till godo med att jaga möss för tillfället...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar