Summa sidvisningar

torsdag 7 april 2011

Hämta en, och en till?

Det var blåsigt värre idag, +10 grader på termometern, men mössan fick vara på eftersom värmen blåste bort i stormbyarna. Blåsten gör att det torkar upp i kohagen och på gärdet, inte dumt med tanke på hur mina stövlar ser ut efter alla vandringar i leran. En hel del vatten återstår dock, och Messi fick öva sig på att gå i vatten idag. Lämpliga pölar med en decimeters djup var övningsobjekten. Klick och belöning för att självmant gå i vattnet gjorde att han villigt bjöd på det hela, han som annars hoppar över vattenpölarna på vägarna... Något enstaka halvdant dopp har det blivit, mest för att han felbedömt hoppen över dikerna, men det borde inte bli ett stort problem att få honom i vattnet. Tinos vattenintresse vaknade lite sent, men nu tycker han att det är härligt att hoppa i med stora plums!

Igår fick Tino fortsätta med dubbelmarkeringar, nu i öppen terräng. Han höll sig i rätt områden, och fick gå mycket "sida" innan och mellan skicken. Han var helt tyst, men hade en tendens att inte leverera direkt, utan han ville ta doft av den andra närliggande dummyn först. Felade och påminde hur det skall gå till, och då gör han rätt. "Fortfarande tidigt på säsongen", hälsar Tino... Messi fick göra några lydnadsmoment och praktisera sida-gående i terräng.

Idag fick Tino titta på när jag droppade två dummies på en meters avstånd mellan dem. Efter sida-gående fick han hämta, där fokuset förståss låg på snabbhet in med en dummy utan tanke på något annat. Jag lade på en inkallningsvissling på första skicket för att vara tydlig, och sedan gjorde han helt rätt alla skick.
Messi fick samma övning fast på riktigt kort avstånd. De två första skicken hade han inte koll på att det fanns en till dummy att hämta efter den första levererade, men de två sista skicken gjorde han helt rätt. Kul att se när det ramlar ner en polett!

Messi har ingenting emot att upprepa en övning ett flertal gånger, men när han väl kan en sak känns det som att han vill ha en ny detalj att klura på. Det är ju bra, för då måste jag avancera i träningen, jag som har lätt för att fastna på en viss nivå. Tino däremot är helnöjd med att göra samma sak i evigheter, vilket gör att utvecklingen gärna går lite sidledes eftersom vi båda varit "nöjda" med det. Ja, visst är det roligt att träna och umgås med sina hundar; man kan ju få en och annan insikt om sig själv på vägen också...!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar