Summa sidvisningar

måndag 11 april 2011

Skott-trygg

Vart tog helgen vägen? Vips, så var den slut innan den knappt hann börja... känns det som.

Nåväl, i lördags var det dummy-träning igen. Tino fick tjata vidare med sida-gående med störningar, dubbelmarkeringar, linjetag och extra duster i att vända om trots stark dragning frammåt. Han skötte sig så fint, helt tyst och koncentrerad.
Messi fick en ny övning att tänka på. Jag satte honom, gick iväg med en dummy några meter och droppade den synligt. Gick tillbaka och droppade en till dummy på motsatt sida om Messi. Vi vände om, och Messi fick hämta den första dummyn. Vände om igen och han fick hämta den kvarvarande dummyn. Inga problem!

I söndags var det ett WT i SSRK Östras regi som jag hade anmält Tino till i öppen klass. Väl där konstaterade jag snabbt att det såg svårt ut, och det blev alldeles för svårt för Tino, så jag bröt halvvägs. Föregående år har det nästan bara handlat om markeringar, men nu var det flera långa (typ 75 meter) dirigeringar med störning, och en walk-up där hundarna i par skulle hämta varannan dummy med skott och kast. Så långa dirigeringar kan inte Tino (ännu...?), han gjorde så gott han kunde, men det var alldeles för svårt helt enkelt. Stor skillnad i svårighetsgrad jämfört med Specialen -10, och så är det med working test, man vet aldrig vad som bjuds!
Messi följde med som bisittare, och jag kan förnöjt konstatera att han inte är ett dugg skottberörd! Han var ganska ivrig när vi kom dit, det fanns ju massor att förundras över, men lugnade sig snart. Han fick gå en liten prommenad med Impa (som verkligen briljerade i nybörjarklassen!!! Snyggt som attan!); och skötte sig utmärkt efter en tillsägelse av damen i fråga. Trevligt att se.

Nu blir det fokus på lydnad ett tag igen! Dagens träning för Messi innebar fotgående, läggande under gång, snabba ställanden och fjärrdirigering med ligg och sitt. Han var lite rostig, men skötte det bra. Jag har introducerat extern belöning för honom; delvis att han på signal (klick) får springa till sin belöning. Det fungerar så bra, förutom att han vill sno med sig hela godisburken och springa iväg...  På sjuttifemte försöket blev jag rätt irriterad och klämde i med ett starkt NEJ. Sedan ville han knappt springa till godiset, jag hade tagit i lite för hårt... Nåväl, meddelandet gick fram i alla fall, så nu får jag bygga upp förtroendet för godisburken igen. Visste inte att han var så pass mottaglig för en vanlig, muntlig korrigering; men det var bra att få se det nu i ett oskyldigt sammanhang.

Tino fick göra fotgående, sitt under gång och inkallning. Det märkliga var att han enbart bjöd på lägganden i inkallningen, han hade helt glömt bort ställandet!! Vi fick repetera och fnula en hel del innan det satt som det skulle. Det positiva var att han inte avancerade frammåt efter kommandot utan lade sig på rätt ställe,- fast han skulle förblivit i stående position.

Grabbarna avslutade med badövningar, Tino i helkroppsvariant och Messi med ben-varianten. Messi var så gullig när han dröjde sig kvar vid diket för att på egen hand göra ett nytt försök. Och visst vågade han blöta ner sig ända upp till magen...! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar