Summa sidvisningar

tisdag 5 april 2011

Hej vilt!

Markerna börjar vakna till liv på allvar efter den hemskt långa vintern. Igår var det maximal utdelning på viltfronten... Det började med att Tino stötte (ja, han stöter fågel efter att ha lärts upp av de gamla springrarna) två fasaner. Han kom springande på inkallningssignalen, men fem meter från mig lyfte en till höna, så det blev till att blåsa igen. Sedan kom paret gås flygande, och när vi kom till träningsplatsen möttes vi av rådjuren. För att få lite utrymme gick vi längre upp på gräsmarken, men då stötte vi en hare. Vilket gäng! Man får samsas i markerna...

Gårdagens träning var riktigt lyckad för båda två, trots alla viltkontakter. Tino fick dubbelmarkeringar med olika svårighetsgrad, där tyngdpunkten låg vid sida-gående och varierande väntetider innan skicken. Han var helt tyst hela träningen, det har jag inte varit bortskämd med i inledningen av den här säsongen, inte.

Messi fick se på när jag lade en dummy bakom en gran, han fick göra helt om och gå ett kort sida-gående innan skicket. Sedan placerade jag en dummy in bland snåren halvdolt för Messi. Vi vände helt om, gick sida och backade några meter innan skicket. Han löste sina uppgifter mycket bra, och levererade med tryck i targethanden. Avslutade träningen med dummykast när de båda satt passiva.

Idag låg fokuset på sida-gående i terräng utan apporter. Messi tyckte det var ganska spännande, men det var han ensam om... Tino ville helst gå och släpa på en björkstock, så lite dragning bortåt hade vi att jobba med, men det finns ju roligare moment att träna...

Skojigt blev det när köttbullarna kom fram för ett kvällspass inomhus i lydnad. Tino jobbade strålande med sin fjärrdirrigering, inga problem på 7 meter! Han tog metallapporten med en liten tvekan, men med fin avslutning. Vid stegförflyttningarna var han för het, har ingen bra känsla där, någon justering krävs.
Messi jobbade med sitt fotgående; vågade mig på att gå flera steg frammåt, fick bryta någon gång pga. fel position. Han gjorde jättefint läggande under gång, men ställandet behöver bli mer distinkt när jag står i tävlingsmässig position. Inget problem alls med apportbocken. Avslutade med två 1 minuts platsliggningar där grabbarna ligger sida vid sida med en bit köttbulle framför sig. Problemfritt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar