Summa sidvisningar

tisdag 7 december 2010

Ny svensk medborgare

Har glömt att skriva att Messi har blivit svensk medborgare! Kennelklubben hade förlagt min ansökan, så det hela tog väldigt lång tid, men nu är allt i ordning.

Ja, snön ligger kvar och träningen blir därefter. Tino har fått göra samma saker två dagar i rad, det går bara bra, huvudsaken är att han får göra något! Har trampat upp en ruta i kohagen där man kan träna fotgåendets stegförflyttningar och annat som får plats på 4x4 meter. Han var het idag, och nu skyller jag på löptikarna, för de är överallt just nu. Det hela gick rätt bra, fick korrigera för slarv i höger halten, men annars kämpade han på bra. Belöningen bestod av bollen-i-snöre, den är praktisk när det är snö. Inkallningen, både helhet och delar, gick utmärkt med synlig boll externt. Inga problem med läggandet! Avrundade med några linjetag mot bollen. Pekade, klick-belöning vid rätt attityd, sedan varsågod, upprepade två gånger. Inte ett enda pip, stadigt och fint sittande och raka tag. Han såg när jag lämnade bollen (det var omöjligt att finta bort honom idag), vi busade lite innan han fick sätta sig i position, men det var ändå ganska lätt. Bra att bygga vidare på senare.

Med Messi har jag strävat efter att öka svårigheten lite genom mindre hjälper och längre tid innan belöning. Han bjuder gärna på läggandet, även med hakan-i-backen, så jag har lagt in ett par sekunders kvarhållande av positionen. Han väntar så fint på klicket, så det har gått smärtfritt. Metallapporten har han blivit kompis med, han lyfter den från golvet och håller kvar tills klicket kommer. Han strular mer med dummyn, tror jag lägger den på hyllan ett tag. Skall prova med träapporten istället för att se om det blir skillnad.

Messis tänder börjar ploppa upp mer och mer. Den vänstra hörntanden (där han skadade käken vid 10 veckors ålder) har kommit upp halvvägs. Det verkar som att de yttersta millimetrarna är skadade, ser ut som att tanden inte kommer att bli så spetsig som den borde. Tror inte att det har någon betydelse, men man får vänta och se tills den är helt utvecklad. Han tappade en hörnmjölktand idag, så nu börjar det se fint ut i munnen igen.

Messi vägde 13,1 kg igår morse.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar