Summa sidvisningar

tisdag 28 december 2010

Sköna mellandagar

Jajamän, snön och vintern består... Enligt en egen mätning kan vi nu stoltsera med 48 cm snö!! Det börjar anta komiska proportioner, detta...

Julhelgen har förlöpt i god ordning, nästan kliniskt befriad från hundträning! Tino har fått nöja sig med allmäna aktiviteter som lek i djupsnön, långa prommenader på nygammal mark, besök hemma och borta samt intag av diverse delikatesser. Tino är ju annars missnöjd om träningen uteblir en enda dag, men med miljöombyten blir det en bra mental stimulans ändå. Emil har varit väldigt nöjd med att få vara i föräldrarhemmet, han har alternerat mellan att spana in aktiviteterna i köket och att ta bästa sovplatsen under fikabordet. Samtliga hundar har skött sig alldeles utmärkt; ingen öppnade paket i förtid, och granens pynt lämnades orört. Messi tycker att det blir väldigt varmt på övervåningen vid braskaminen, så han gick ofta en trappa ner för att vila i hallen; utan att förstöra en endaste sak! Det enda han tuggade lite på var sin egen matskål, och det må ju vara hänt...

Messi fick (som enda hund)  följa med till U. på Annandagsfika, väl där fick han dessutom göra bekantskap med en annan U. Messi gick in sakta och försiktigt, men när han märke att han var ensam fyrbening slappnade han av. Kanske hade han det överraskande mötet med katterna hemma hos L. i färskt minne? Han var så trevlig så, lät sig väl klappas och höll sig lugn och fin. Efter knaper på något litet tuggben lade han sig för att sova bakom en fotölj, så han märktes knappt!

Annars har jag noterat att han blir mer och mer som en retriever; han tar saker inomhus som han går runt och bär på! Favoriterna är tofflor och vantar, men saker från tvättkorgen går också bra... Än så länge är inte första prioritet att förstöra sakerna; så jag bara berömmer och byter mot en godis.

Nu tycker jag verkligen att det är dags att Messi får lära sig äta tre gånger om dagen, istället för fyra. Kruxet är bara att han är så himla hungrig, så han gnäller och piper i köket när inte skålen fylls på i vanlig tid. Har försökt ta tillfället i akt nu när vi inte varit hemma på några dagar, då är det lättare att bryta rutinerna. De andra hundarna får hänga på, och speciellt Emil är bara glad att få maten två timmar tidigare på em, så för dem gör det inget. Jag brukar ge mina hundar en liten "nattmacka" (vilket är 1 dl foder) innan sänggåendet, det är en kvarleva från den gamla springern Indi. På så sätt får alla mat tre gånger per dag, så det skall väl gå bra för Messi också... Han får 6 dl av valpfodret per dag, samt lite belöningsgodis och fruktbitar. Aptiten är fortsatt strålande, med andra ord!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar