Summa sidvisningar

fredag 28 januari 2011

Återhämtning

Efter ännu en orolig natt börjar det se bättre ut för Tino! Idag har det inte kommit något blod från sårområdet, endast lite vätska vilket är helt normalt enligt veterinären. Det är tydligen inte ovanligt att det blir små blödningar under en veckas tid eller mer, eftersom såren hela tiden sträcks ut när hunden "gör toalett". Jobbigt ställe, helt klart. Tino är fortfarande ganska obekväm, men han kan i alla fall sova någon timme i sträck, och jag ser inga tecken på inflammation i området. Bara att fortsätta hålla rent sårområdet och hoppas på det bästa, och "hålla handen", förståss...

På grund av Tinos tillstånd har det blivit tunnt på träningsfronten. Det enda vi har pysslat med är upptag och avlämning av diverse föremål. Tino nöjde sig med apportbockarna, men Messi fick ta sig an trä- och metallapporten; samt diverse föremål som en pappkartong, plastflaska, metallburk och vantar. På första försöket kan han tveka en aning, men han förstår snabbt tanken med det hela.

Vi tog en prommenad till kohagen idag efter några dagars uppehåll. Det var skönt att sträcka lite på benen, tyckte Tino med kamrater! Tränade lite sida-gående och inkallningar, men mest fick de ströva efter eget huvud på den bärande skaren.

Messi hittade kvarlevorna efter en kråka, och vips; så höll han den i munnen! Han visste inte riktigt vad han skulle göra med den sen, men jag fick till några släpp- varsågod med hjälp av godis. Jag fick inte intryck av att han tänkte springa iväg och äta upp den, men ville inte utmana ödet, så jag avslutade det hela ganska snart. Han var balanserad i attityden, så det kanske är dags att träna lite upptag och avlämningar med hel fågel nu... Lekövningarna som 3-månaders valp gick ju bra, samt upptag och hållande av vinge vi tränade på för någon månad sedan. Messi känns inte så petig med vad han håller i munnen, och det underlättar ju.

Leksaker är toppen! Messis favorit nu är en groda med flera häftiga funktioner. Huvudet har pipfunktion, kroppen är en tennisboll och benen är plychiga. Grodan är numera avklädd, för det är viktigt att pälsen på tennisbollen dras av, och nu tror jag att även huvudet är tömt på innehåll; bokstavligen! Han är bra på att pyssla för sig själv, det är speciellt bra när bästa kompisen är konvalecent...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar