Summa sidvisningar

tisdag 11 januari 2011

Första kedjan avklarad

Meteorologen berättade i morse att vi nu har "normal" vinter igen! Låter ju betryggande...

Snön ligger kvar, även om den har krymt ihop och en del har förvandlats till is. Prommenaderna blir ganska vanskliga i detta väglag. Skaren bär rätt bra i skoterspåren i hagen, men någon avstickare är inte möjlig ännu, så det blir till att gå fram och tillbaka i samma spår. Sjöisen är obefintlig, det är bara issörja eftersom det varit så gräsligt mycket snö, så det blir lite begränsat prommenerande.

Därav blir det mestadels träning inomhus, och med lite fantasi kan man göra många saker. Hundarna får då träna växelvis, den ena får sitta bakom kompostgaller i köket och belönas emellanåt för bra passivitet.
Messi fick börja med fotingångar och högersväng på stället; tycker att de sitter bra nu. Läggandet under gång går också allt snabbare, och jag håller på att utöka tiden (nu 10 sekunder) för platsliggandet med hakan i backen. Håller kvar vid en godis på golvet framför, men har minskat på andra hjälper.

I del två av Messis pass tog jag fram apporterna för att testa läget. Metallen tog han fint, även att plocka från golvet och hålla kvar tills klicket befriande honom fungerade bara bra. Dummyn joxade han lite med när han skulle ta den från golvet, men inte när jag höll den ovanför nosen. Träapporten tog han tveklöst. Testade med en kunskapskedja för första gången; att plocka upp apporten och komma in i fotposition, och det gick utmärkt! 

Tino får tappert jobba med fjärrdirren. Har bytt ut handtecknet för ligg, vilket givit honom bättre förståelse, så jag fick bra utföranden på 4 meters håll idag. Tidigare har han haft för mycket förväntan när jag har haft en godis bakom honom, men idag gick det riktigt bra. Körde med en vanlig foderkula i en skål, det kanske blir mindre laddat än en frolix på marken...? Ibland är små förändringar viktiga!

Tino fick också specialträna med metallapporten, prioriterar snabbare upptag och avslutningarna. Till slut fick de båda göra platssittning och platsliggning i mikroformat.

Annars har det lugnat ner sig på löptiksfronten, tills idag... En eftersläntare har trätt fram, och Tino blev överlycklig och sjöng en serenad för flickan. Messi fattade ingenting, men han hoppades att det hela skulle innebära godisutdelning, och det gör det ju när man är tyst och tittar på den som håller i snöret! Tino blev dock utan belöning just då...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar