Summa sidvisningar

torsdag 7 oktober 2010

Efter ett par dagar med soligt väder har det blivit omslag till blåst och regn... Vanligt höstväder, alltså!! För mig är höst och vinter en enda lång väntan på vår och sommar, begriper inte tjusningen med kallt och blött... Hundarna är dock trötta idag (hade besök igår), så det passar bra!

Tino har fått ett lydnadspass med fokus på fotgående och hopp-apport. Fotgåendet gick rätt bra, bara en gång tappade han fokus och gick för långt fram, det har annars varit/ är vårat stora problem. Hopp-apport tycker han är super, men han har en tendens att sätta sig för långt fram vid den avslutande fotpositionen. Jobbar med belöning bakåt; som vanligt...!
I jaktträningen har han fått 4-5 närsök. Han löser uppgifterna, men han lyssnar inte så mycket på visselpipan som jag vill att han skall göra. Har liksom aldrig fått till den där dammsugarstilen...  Har också tränat långa linjetag med stoppsignal, funkar jättebra. Som bonus har han fått några enkelmarkeringar med dolt nerslag bakom häckar/ ensilagebalar; det är riktigt häftigt tycker han...

Messi jobbar vidare med "hitta och gapa efter dummyn"-övningar, sitta kvar, söka ögonkontakt och inkallning. Han lyssnar jättebra på visselpipan, gjorde en riktigt snygg vändning i luften igår. Jobbar med att han inte får gå fram till andra människor, det går bra för han är så lätt att muta! Han är dock märkbart fascinerad av kråkorna, speciellt när de hoppar jämfota... Dessutom finns det tusentals lönnlöv omkring huset, de kan man både äta och jaga, minsann.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar