Summa sidvisningar

måndag 4 oktober 2010

Skön helg på landet

Helgen tillbringades på landet, hade riktigt fint väder hela tiden! Mycket tid spenderades i svampskogen; har väl aldrig hittat så mycket trattkantareller som nu! De vuxna hundarna är med förstås, men Messi får vänta med sådana äventyr ett tag till. För honom räcker det gott att fara runt på gräsytorna, gräva i jorden och äta löv... Någon träning har det väl inte blivit för Messi, förutom "bita och släpp"-övningar med sina leksaker. Glömde skriva hans vikt; 7,7 kg i torsdags; det är mer nu...

Tino har fått två apporteringspass, ett på land och ett i vatten. Träningen på land började med ett pip och ostadigt sittande!! Detta trots att han sprungit i skogen i 1½ timme precis innan; eller var det just därför...? Växlade om till bakåtövningar, sedan var det i sin ordning igen. Han fick börja med två dubbelmarkeringar. Lade sedan en störningsdummy bakom, en markering kastades frammåt och under tiden han sprang ut kastade jag en till dummy åt vänster. Den dolda fick han ta som linjetag, blev inte riktigt bra, så jag tog in honom igen. Jag fick påminna om vem som bestämmer ordningen på det här stället, för han hade ströningsdummyn i näsan, ville ta den istället. Vid andra skicket gjorde han det jättebra. Upprepade med ett nytt dolt linjetag utan problem. Avslutade med tre dummys klockan 10,12 och 2; gick jättebra. Han gillar när han vet att han få hämta fler!

Nästa dag fick han hämta dummies på vatten. Höll till vid klipporna, där är det fri sikt utan vass, men i motljus. Var lite het under fotgåendet, kunde bryta det med bakåt-godissök. Kastade en dubbelmarkering, fick ta godis bakåt först. På första inleveransen skakade han sig på väg in, fast utan att släppa dummyn, men det slutade han med efter påminnelse. Han var väl lite ringrostig... Resten av träningen gick riktigt bra med hjälp av godissöket bakåt. Inte ett enda pip! Avslutade med en enkel frammåt, när han har var på väg in kastade jag en annan dummy till höger. Han markerar, men släpper inte fokus, utan kommer in med sin första dummy på ett bra sätt. Gillar den övningen!

Fick provsvar angående Emil idag. Han har förmodligen cancer, vilket är en uteslutningsdiagnos i det här fallet. Veterinären tyckte inte att en vidare utredning är av nytta, utan vi får inrikta oss på understödjande behandling. Jag tycker det samma, han är ju verkligen ingen kandidat för strålbehandling i den här åldern (11½), veterinären vill heller inte söva honom för biopsiprover med tanke på hans andra problem. Men som sagt, han mår förhållandevis bra just nu, så vi får ta det för vad det är. Så länge som han äter, vill gå på prommenader och vill umgås med oss andra så känns det ändå rätt ok!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar