Summa sidvisningar

fredag 22 oktober 2010

Inklickad

Men vad sjutton hände!!?? Vaknade till snöstorm, vilken käftsmäll så här tidigt i oktober!! Urk, vad jobbigt!!

Men alltid glädjer det någon, som hundarna exempelvis... Messi gick ut som vanligt, men tvärstannade när han märkte att världen såg annorlunda ut. Stod stilla i två sekunder, sedan insåg han värdet av det hela, det går ju att äta snö! Tino tyckte också det var kul, medan den världsvane Emil mest konstaterade att jaha, det har visst snöat igen... Salig gamle Indi blev eld och lågor av snö, han var ju född i Umeå i januari. Han tyckte att finns det snö skall man göra snöänglar, och det höll han väldigt noga på. Varje prommenad= 3 snöänglar; så höll han på ända tills han stupade nästan 13 år gammal.



Tino har haft ledigt idag från all träning, istället fick han en lite längre tur i kohagen. Kändes bra att springa i snön, uppenbarligen.

Messi har blivit invigd som klicker-hund idag! Första klicket, det är stort... Tino insåg att det inte var ämnat för honom, även fast han bjöd på ett snabbt läggande ute i hallen... Måste vara noga med att visa dem vilken hund som är i träning framöver, nu när jag har två som vill vara med. Emil hör inte klicket längre, så han är inget problem, den söta nosen.

Messi och jag har haft en fight idag över golvmoppen. Han vill slita sönder den, döda den på riktigt. När han inte lyssnade på mina varningar blev det konsekvenser, jag fick nypa honom hårt innan han gav sig. Han har en egen vilja, den lilla kroppen, så det är bäst att förklara reglerna nu och inte sen. Han är nästan alltid på bra humör och är lätthanterlig, men när han inte vill något då får man minsann veta det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar