Summa sidvisningar

lördag 30 oktober 2010

Död dummy

Gjorde ett försök idag att reparera gårdagens tabbar i Tinos träning. Tack och lov gick det riktigt bra...!

Lade ut en dummy kl. 12, gick tillsammans därifrån i fotgående. Gick i en båge för att inte han skulle springa i mina bakspår när det var dags att hämta dummyn. Lade en störningsdummy kl.3 några meter från startplatsen. Skickade på ett avstånd av 50 steg. Tino sprang rakt ut, men vände sig om som för att kolla om det skulle bli ett stoppkommando, fortsatte direkt på "ut". Upprepade tre gånger utan problem. Slutligen fick han så äntligen hämta dummyn kl. 3.

Slutsatsen är att han kan övningen när vi tillsammans går från platsen där dummyn lämnas. Men om jag ger honom fri-kommando betraktar han den lämnade dummyn som död, den är inte med i spelet längre. Igår ökade jag dessutom avståndet för mycket i förhållande till vad vi har tränat på förut, men jag tror att informationen han får vid lämnandet av dummyn är avgörande. Intressant!

Messi har fått mer anti-jakt-träning idag. Klockade honom till 18 minuter innan han gav upp tanken på att jaga bollarna. En liten, men viktig, förbättring mot förra gången. Har också "tränat" med golvmoppen, han är fortfarande intresserad och vill ha den, men är hanterbar. Mot slutet valde han att sätta sig i hallen, belönades förståss rikligt för det fina valet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar