Summa sidvisningar

tisdag 23 november 2010

Dummy on the rocks

Vilket vinterväder!! Det blåser så gräsligt kallt, fy så hemskt!! Tino har fått apportera dummies med isskorpa idag, men det bekommer inte honom. Det är bara jag som lider...

Ja, så äntligen var det dags för apportering igen efter Tinos bakdelsproblem. Han fick ett sök med tre dummies, rutan var 65x30 steg. Det blåste som sagt hysteriskt hårt, placerade oss så att vi fick vinden i ansiktet. Han löste det väldigt fint, bästa insatsen på mycket länge. Man såg tydligt hur han gick i zick-zack mot vinden, hittade alla snabbt utan trams.

Sedan två dubbelmarkeringar. Emil var på hugget, han letade också idag, så Tino blev lite stressad. Därför tog Tino "fel" dummy först, han ville ju ta den före Emil... Sånt´ händer, men det gick bra när jag upprepade övningen.

Avslutade med linjetag. Han tog en blind på andra försöket, han var okoncentrerad först men skärpte sig. De långa linjetagen där han hade sett placeringen gick bara bra. Hade också en lockande dummy till höger, men skickade först på en dummy rakt fram där han visste om målområdet. Klarade det bra, men stannade upp i höjd med den högra dummyn för att fråga om han fick ta den, månne? Tog lätt dirigeringen "ut" istället.

Tino har också fått träna på sitt under gång. Vid det här tillfället klarade han alla utan ett enda fel!

Messi har fått vila i stor utsträckning, men körde lite lydnadsmoment i eftermiddags. Läggandet går så bra, han bjuder gärna på det nu. Med dummyn tar vi myrsteg, har höjt kraven på fasthållande, att han bara lyfter upp duger inte längre... Fortsätter med experimenterandet med beteenden vid matskålen. Nu testar jag med fotposition med ryggen vänd mot matskålen, hej och hå vad svårt! Får just nu nöja mig med att han kikar upp en sekund, dessutom har han kroppen alldeles för långt bak för att det skall räknas som ens halvbra...
För övrigt har han varit extra hungrig idag, så till den milda grad att han åt upp en post-it-lapp utomhus! Toppade med lite godispapper och lönnlöv, ingenting hann jag få tag i. Att byta med en godis fungerar bra med lite större saker, men små grejer åker ner omedelbart. Geschwint!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar