Summa sidvisningar

fredag 12 november 2010

Regn ute, träning inne

Grått och regn, grått och regn... Det gjorde att det bara har blivit inomhusträning för Tino idag, men man kan göra en hel del med lite fantasi. Något långpass med uthållighet blir det ju inte, men väl en del pyssel med detaljer.

Tino har alltså fått en duvning i lydnadens fjärrdirigering, där fokuset var på teknik i skiftena. Mina ambitioner sträcker sig till korrekt utförande, men inte SM-standard. Han har så mycket studs i benen att han gärna lyfter framtassarna från stå till ligg trots att han gör rörelsen med tyngdpunkten bakåt, men han får i alla fall inte röra sig frammåt. Vansinnigt petigt med den där fjärren... Körde också lite fotgående med bakdelskontroll och att backa i fotposition; bakåt-fot. Han gör bra sidledsförflytningar, men kan bli lite vid i bakåt-fot. Han fick göra lite sitt under gång, gjorde fel på första försöket, sedan helt ok. Avslutade med hakan i backen som ett moment i platsliggningen, kallar det plats. Han är duktig på att lägga sig i platspositonen, men har svårt att stanna kvar i den under lång tid. Tycker ändå att det känns värdefullt att träna på det icke obligatoriska delmomentet, eftersom jag tror att hunden klarar störningar bättre då.

Messi har fått ytterligare en anti-jakt-träning med bollkastning. Den här gången gav han frivilligt upp efter 9-10 minuter, typ en halvering från förra träningspasset. Sjysst! Att gå fint vid sidan- träningen fortsätter, tycker att det ser bra ut. Har lagt in lite helomvändningar och svängar, det har gått bra det också. Efter en liten hint gick han snyggt in i fotposition idag, belöningen var en tuggis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar