Summa sidvisningar

tisdag 9 november 2010

Snövilda

My godness, nu är det mer än 1000 träffar på denna blogg!!! Fattar ingenting, trodde att de närmast sörjande skulle titta in då och då, men aldrig never så här många på så här kort tid!!! Mycket märkligt, men känn er naturligtvis hjärtligt välkomna även i fortsättningen!

För övrigt har landet Sverige drabbats av snöstorm igen, här har det kommit en decimeter, med nollgradigt i luften. Tröttsamt!! Kängurun Messi har varit totalt sjövild idag, förmodligen på grund av snön. Han ville helst gå på bakbenen och med jämna mellanrum stoppa hela huvudet i snön, det var bara så härligt tyckte han. Under en kisspaus senare på em fick han ett riktigt psykbryt; rejsade med svansen mellan benen och sprang sitt snabbaste, tvärstannade och slirade fem meter... Skoj, skoj!

Han tränar ibland också, kängurun. Idag har han bjudit på lägganden! Är noga med att han lägger sig med tyngden bakåt för att få rätt teknik i utförandet. Vi tränar också på ställandet, han kan stå stadigt i fem sekunder, så han förstår vad det hela går ut på. Att kunna gå-fint-vid-sidan har gått ganska bra, han kan trava typ fem meter innan belöning, så han verkar ha greppat det också. Han kan också plocka upp en dummy från marken och hålla den någon sekund i väntan på klicket, nu gäller det att träna på uthålligheten i hållandet. Tränar också tandvisning med klicker. Det gäller att försöka göra hanteringen av munnen mer positiv, eftersom jag så ofta får plocka ut delikatesser ur hans gap, något som inte uppskattas alla dagar.

Tino har varit extra het han också. Vi fick ju en respit från löptikarna när vi var på landet, så när man kommer tillbaka blir det som nytt igen... Vi har i alla fall fått till en liten lydnadsträning. Rutan går bra på 15 meters håll, men han blir osäker på längre avstånd. Måste öka avståndet sakta... Läggandet på avstånd funkar bra. Har testat att gå framför rutan utan problem. Inkallningen gick riktigt bra med distinkta, stadiga stopp. Har boll bakom Tino, tänkte nöta in det ordentligt innan jag kör med boll på varannan inkallning. Metallapporten var kall och hemsk, men han tog den bra, fina avslutningar. Fick dock åter problem med ostadigt sittande i startpositionen, det kommer gärna när han är het i kroppen. Dags att ta upp bakåttänket igen, "godis bakom" är en följetong för oss! Sättande under gång gick bra, men missade en gång (blev ett ställande). Har börjat träna med Tino i sida-position, och inte bra näsa mot nos. Platssittandet funkade bara bra, kunde sitta helt stilla i en halv minut. Bollen var 2 meter från Tino på sista repetitionen. Tanken är att jag skall flytta bollen närmare mig hela tiden för att till slut kunna ha den helt externt, men med samma fokus. Tragglar vidare med fjärrdirigeringen. Han har en tendens att göra fel på första skiftet, bjuder gärna på sittandet då, enligt gammal god vana. Tenderar också att flytta sig frammåt några centimeter i skiftet stå till ligg, blir till att jobba extra med det...

Dagens träning i snöstormen var mycket begränsad, inskränkte sig till några motivationsinkallningar och jaktfotgående, och att han själv fick välja moment i sann klickeranda. Favoriten är läggandet, om inte det ger utdelning gör han det i kombination med hakan i backen. Shit, det har jag ju inte tränat på jättelänge; vanlig platsliggning, alltså!! Lätt att förtränga det momentet, det är ju så pestigt...

Messi kvalade in på 11,2 kg i morse.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar